Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Kennismaken met mensen die leven op Zuid!

Rotterdam-Zuid beleefde zaterdag 1 november een unieke gebeurtenis: 'Rotterdam, de Zuiderlingen', een omvangrijke kennismaking met mensen die wonen, werken, leven op Zuid. Dit in de vorm van een fotoboek en een foto-wandelboulevard.

Koningin Beatrix
Het eerste exemplaar van het fotoboek kreeg koningin Beatrix -speciaal voor deze gelegenheid naar de Linker Maasoever gekomen- zaterdag overhandigd. Er waren zo'n duizend mensen die voor 'Rotterdam, de Zuiderlingen' zijn gefotografeerd. Ze liepen daarna mee in een lange stoet, van de Cruiseterminal (Wilhelminapier) naar de foto-wandelboulevard op Katendrecht.

De werknemers van Meneba, Quaker Oats en Ahoy, Marokkaanse buurtvaders, rappers, maar ook om de postbodes op Zuid, powerlifters van Olympia, de politieagenten in de Beverwaard, de tienermoeders in de Tarwewijk, leden van muziekverenigingen en sportclubs en de jongeren die skaten in de Piekstraat. Kortom iedereen was erbij!

Het resultaat: 150 unieke groepsportretten. Met als hoogtepunt afgelopen zaterdag de groepsfoto waar iedereen met de vorstin op de kiek ging.

Pact op Zuid is opdrachtgever van het project 'Rotterdam, de Zuiderlingen'. Pact op Zuid is een samenwerkingsverband van de gemeente Rotterdam, de deelgemeenten IJsselmonde, Feijenoord en Charlois en de corporaties Woonbron, Vestia, Com.Wonen en Woonstad Rotterdam.

De tentoonstelling is nog twee maanden te zien op de 's avonds verlichte foto-wandelboulevard naar ss De Rotterdam aan de Maashaven noordzijde. Het boek kost 19,95 euro en is te koop in de boekhandel.

Koningin Beatrix neemt het eerste exemplaar van 'Rotterdam, de zuiderlingen' in ontvangst

Foto: Rob Kamminga