Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 november 2008

Twee mannen aangehouden na rijden op gestolen bromfiets

Enschede

Een 24-jarige man en een 31-jarige man, beiden uit Enschede, werden op maandag 3 november aangehouden, omdat zij op een gestolen bromfiets reden.

Maandag 3 november omstreeks 10.00 uur zagen oplettende agenten, op de Broekheurnerweg in Enschede, twee mannen op een bromfiets rijden. Een van de mannen droeg geen helm. Op de Haaksbergerstraat werden de twee aangesproken door de agenten. Bij navraag bleek de bromfiets gestolen te zijn uit een garage aan de Fazantstraat in Enschede, tussen zondag 2 november en maandag 3 november.

De twee mannen, een 24-jarige man en een 31-jarige man, beiden uit Enschede, werden aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De 31-jarige man bleek geen geldige verblijfsvergunning te hebben en wordt overgedragen aan de vreemdelingenpolitie. (08-138469)

Met ruim 1,36 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 36-jarige automobilist uit Hengelo raakte op dinsdag 4 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Dinsdagmorgen 4 november omstreeks 02.44 uur controleerden surveillerende agenten, op de Haaksbergerstraat in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 36-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd hij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,36 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-138915)

Bromfietser gewond na eenzijdige aanrijding

Hengelo

Een 45-jarige bromfietser uit Enschede raakte maandag 3 november gewond toen hij met zijn bromfiets op de Diamantstraat in Hengelo moest uitwijken voor een automobilist en tegen een verkeersbord tot stilstand kwam.

Maandag 3 november omstreeks 06.40 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Diamantstraat in Hengelo. Bleek dat een 45-jarige bromfietser uit Enschede over de Diamantstraat reed. Ter hoogte van de Zirkoonstraat moest hij uitwijken voor een voor hem rijdende automobilist. Hierdoor verloor de man de controle over zijn bromfiets en kwam tegen een verkeersbord tot stilstand. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hengelo. (08-138427)

Automobilist gewond bij eenzijdige aanrijding

Haarle

Een 45-jarige automobilist uit Zwolle raakte maandag 3 november gewond toen hij met zijn auto op de Tunnelweg in Haarle tegen een tunnelmuur was gereden.

Maandag 3 november omstreeks 17.20 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Tunnelweg in Haarle. Bleek dat een 45-jarige automobilist in de bocht de controle over zijn voertuig verloor en tegen een tunnelmuur tot stilstand was gekomen. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. (08-138809)

Twee eikenbomen omver gereden, politie zoekt getuigen

Almelo

Tussen zondag 2 november 07.00 uur en maandag 3 november 07.30 uur heeft een aanrijding plaats gevonden op de Wierdensestraat ter hoogte van de Mosterdpot in Almelo. Hierbij zijn twee jonge eikenbomen omvergereden. Waarschijnlijk heeft een vrachtauto dit veroorzaakt, ter plekke bleef rode verf en een grote spiegel achter.

De politie is opzoek naar de veroorzaker. Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie, afdeling Almelo, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (08-138571)

tel. 053-4555588


---- --