OU-programma Implementation and Change Management gecertificeerd

04/11/2008 11:09

Open Universiteit Nederland

Het programma Implementation and Change Management (ICM) van de Open Universiteit Nederland is officieel gecertificeerd door de Orde van organisatiekundigen en -adviseurs (Ooa). Studenten die dit programma hebben gevolgd voldoen zonder meer aan de kwalificaties voor de internationaal erkende titel 'Certified Management Consultant'.

CMC-titel

De studenten van het programma ICM volgen een double degree programme. Zij ontvangen een certificaat van de Open Universiteit en maken nu direct aanspraak op de titel 'Certified Management Consultant' (CMC). Zij krijgen vrijstelling van de procedure voor het aanvragen van de titel. Het CMC-predicaat is een internationaal erkende titel en wordt in Nederland steeds belangrijker. Veel overheidsinstanties eisen dat organisatieconsultants over deze titel beschikken.

Opleiding

In het programma ICM worden verschillende vormen van leren in samenhang aangeboden. Professionals worden opgeleid tot 'reflective practitioners' met mix van zelfstudie, groepsbijeenkomsten en praktijkopdrachten, ondersteund door een digitale leeromgeving. Het programma duurt 10 maanden en is het resultaat van een samenwerking van de faculteit Managementwetenschappen van de Open Universiteit met diverse hogescholen in Nederland en het adviesbureau Pentascope. Pentascope is een organisatie die adviseert op het gebied van verander- en implementatievraagstukken. Naast het ICM-programma heeft de Open Universiteit ook een ICM-variant binnen de masteropleiding Managementwetenschappen.