Independer: "Salland best gewaardeerde zorgverzekeraar"

04/11/2008 11:30

Independer

Klanten zijn het meest tevreden over zorgverzekeraar Salland. Salland verdient hiermee de Independer Award voor Best Gewaardeerde Zorgverzekeraar, die op 4 november 2008 wordt uitgereikt. De zorgverzekeraar voert dit jaar de lijst aan van de Independer Consumenten Monitor Zorgverzekeringen die jaarlijks wordt geactualiseerd.

Salland krijgt van zijn klanten gemiddeld een 7,8 en scoort op alle onderzochte aspecten zeer goed. Voor het afhandelen van declaraties geven klanten gemiddeld een 8,0. Voor telefonische bereikbaarheid en voor het nakomen van beloften scoort Salland een 7,7, terwijl het klaarstaan voor de klant wordt gewaardeerd met een 7,6.

Tweede op de lijst van best gewaardeerde zorgverzekeraars is De Friesland Zorgverzekeraar (7,6), gevolgd door DVZ Achmea (7,5). Opvallend is dat in de top 10 alleen maar kleinere verzekeraars staan. Bovendien zijn het bijna allemaal 'direct writers', verzekeraars die niet met tussenpersonen werken. Uitzonderingen hierop zijn De Amersfoortse en ONVZ.

Salland komt ook het best naar voren bij de analyse van de schriftelijke opmerkingen in het onderzoek. Onderzoeks- en adviesbureau Oxyme, gespecialiseerd in deze innovatieve vorm van marktonderzoek, voerde tekstanalyses uit. Daaruit blijkt dat consumenten Salland niet goedkoop vinden, maar Salland levert wel "value for money" en communiceert goed met haar verzekerden.

Zorgverzekeraars krijgen gemiddeld een 7,0 van hun klanten, maar er zijn grote onderlinge verschillen.Terwijl Salland wint met een gemiddelde van 7,8 , eindigt Anderzorg op de laatste plaats met een 6,1.

De Independer Consumenten Monitor, het permanente klanttevredenheidsonderzoek van Independer, wordt sinds 2003 uitgevoerd op de site. Bezoekers die een vergelijking van zorgverzekeringen maken, kunnen hun zorgverzekeraar beoordelen op de volgende aspecten:


- Klaarstaan voor de klant


- Beloften nakomen


- Telefonische bereikbaarheid


- Afhandeling van declaraties

In de periode 18 december 2007 t/m 8 oktober 2008 hebben 28.751 bezoekers aan het onderzoek meegewerkt.

Via onderstaande link kunt u de uitkomsten van het onderzoek in tabelvorm bekijken:

http://weblog.independer.nl/persbericht/independer-%E2%80%9Csalland-best-gewaardeerde-zorgverzekeraar%E2%80%9D/





http://www.independer.nl