Provincie Noord-Holland

Datum

4-11-2008

Onderwerp

Provincie geeft pluim aan pleeggezinnen Noord-Holland

Nieuwsredacatie

Deze week is het de Week van de Jeugdzorg. Dit is bedoeld om de jeugdzorg een week lang in het zonnetje te zetten. Provincie Noord-Holland vraagt extra aandacht voor de pleegzorg. Er wordt geweldig werk geleverd door meer dan 800 pleegouders in Noord-Holland. Daarom ontvangen alle pleeggezinnen in Noord-Holland deze week een pluim van de provincie.

Met de pluim kunnen de pleeggezinnen kiezen uit verschillende leuke activiteiten voor het hele gezin, bijvoorbeeld een dagje uit naar een attractiepark. Gedeputeerde Sascha Baggerman heeft gisteren de eerste pluim uitgereikt aan familie Meester op een feestelijke bijeenkomst bij zorginstelling Parlan in Alkmaar.

week van de jeugdzorg

Het thema van de Week van de Jeugdzorg is Thuis in de jeugdzorg. Pleeggezinnen dragen bij aan een thuisgevoel voor de pleegkinderen. Kinderen die door omstandigheden tijdelijk niet thuis kunnen wonen, horen in een gezinsomgeving. De provincie wil er voor zorgen dat alle kinderen die niet thuis kunnen wonen, en met name de kinderen onder de 8 jaar, in een pleeggezin op kunnen groeien. Gedeputeerde Sascha Baggerman pleit voor parttime-pleegouderschap. Het zou mooi zijn als mensen af en toe pleegkinderen en kinderen uit de instellingen in de vakantie of weekend mee op stap nemen.
Door speciale aandacht te geven aan de pleegzorg in de Week van de Jeugdzorg proberen de Noord-Hollandse instellingen en de provincie Noord-Holland de bekendheid te vergroten. Als we met de Week van de Jeugdzorg de opvang met één pleegouder kunnen uitbreiden, dan is de week een succes.