Artsen zonder Grenzen


Gevechten DR Congo: hulp in verschillende plaatsen

03/11/2008 16:28 -- Tienduizenden mensen zijn op de vlucht geslagen voor de gevechten. Zij hebben dringend schoon water, voedsel, dekens en beschuttingsmateriaal nodig. Artsen zonder Grenzen is als een van de weinige hulporganisaties nog actief in het gebied en zal haar hulp er verder uitbreiden. Er zijn extra medewerkers naar de provincie gestuurd om de teams te versterken.

In Goma hebben onze medewerkers het plaatselijk ziekenhuis ondersteund en gewonden behandeld. Daarnaast verkennen teams er de noden in plekken waar mensen zich verzameld hebben, zoals scholen en kerken. Een mobiel team is naar het noorden van Goma getrokken om medische zorg te verlenen aan mensen die vanuit het zuiden van Kibati hier hun toevlucht hebben gezocht.

Teams hebben meer dan 4.000 Congelese vluchtelingen aangetroffen over de grens met Uganda, in en rond de plaatsen Kisoro, Kitagoma en Ishasha.

Sinds de gevechten afgelopen weekend oplaaiden rond Ruthshuru heeft ons team in het ziekenhuis 103 mensen behandeld, waarvan 83 met schotwonden. In Kayna hebben onze medewerkers geholpen met de behandeling van 96 mensen die bij gevechten verwond zijn geraakt. 3 mobiele teams bieden hulp rond Kanyabayonga waar vele mensen van plek naar plek vluchten.

Onze vaste projecten in Democratische Republiek Congo »

Gevechten DR Congo: Artsen zonder Grenzen teams werken door -- datum: