Gemeente Bernheze


Ophalen snoeihout landschappelijke beplantingen

houtsingel

Van 1 tot en met 5 december 2008 haalt de gemeente het snoeihout van landschappelijke beplantingen op. U kunt zich tot 21 november 2008 hiervoor aanmelden. Hieronder volgt meer informatie over de werkwijze en de voorwaarden.

Een erf- of landschappelijke beplanting is een beplanting in een landelijke omgeving die bestaat uit inheemse boom- en struiksoorten. Zo'n beplanting (of landschapselement) is bijvoorbeeld een houtwal, een houtsingel, een bomenrij langs landbouwgronden of een hoogstamfruitboomgaard.
In het verleden konden eigenaren het snoeihout zelf verbranden. Omdat in onze gemeente een algeheel stookverbod geldt, kan dat niet meer. Daarom halen wij het snoeihout twee keer per jaar op.

Werkwijze
Als u het snoeihout wilt laten ophalen, kunt u zich tot 21 november 2008 aanmelden via de servicelijn van de gemeente, telefoon (0412) 45 89 99. U kunt ook het formulier invullen dat u hieronder kunt downloaden.

U krijgt geen bevestiging van de aanmelding. Het is helaas niet mogelijk van tevoren aan te geven op welke dag het snoeihout wordt opgehaald. Dit is onder andere afhankelijk van de aangemelde hoeveelheden en de route die wordt gereden. Bij grote belangstelling kan het voorkomen dat het snoeihout in de eerste dag(en) van de opvolgende week wordt opgehaald.

Voorwaarden
Het snoeihout wordt verbrand in de Bio-energiecentrale in Cuijk. Alleen als het hout aan onderstaande kwaliteitseisen voldoet kan het gebruikt worden voor het opwekken van energie. Daarom vragen wij u de volgende voorwaarden in acht te nemen.

* Het hout is afkomstig van onderhoud van erf- of landschappelijke beplantingen.

* Het hout is afkomstig uit het buitengebied van Bernheze (dus buiten de bebouwde kommen van de kernen). De plaats van de bebouwde komborden is hiervoor bepalend.

* Het is uitsluitend schoon snoeihout zonder blad. Wanneer er heel weinig, droog blad aan de takken hangt is dat geen probleem. Coniferen, bladhoudende takken, boomstronken, timmerhout, en dergelijke worden niet geaccepteerd.

* Aan het hout mag geen zand/grond zitten. Daarom kunt u het het beste op een (redelijk) droge plek neerleggen.
* Het hout mag maximaal zes meter vanaf een verharde weg op een hoop liggen, anders kan het niet geladen worden.
* Het moet op het eigen perceel liggen en niet op openbaar terrein.
* De houthoop moet goed bereikbaar zijn zodat het met een kraan op een vrachtauto kan worden opgeladen. Let er bijvoorbeeld op dat het hout niet tegen bomen aan ligt.

* Het hout mag maximaal drie weken voor het ophalen op een hoop gelegd worden.

* De aan te bieden hoop dient minimaal 3 m3 groot te zijn. Combineren op een plek is mogelijk.

* Bij het melden moet u het volgende doorgeven: naam- en adresgegevens van de aanbieder, (mobiel) telefoonnummer waar men overdag bereikbaar is, adresgegevens van de locatie waar het hout ligt en een inschatting van de hoeveelheid kubieke meters. Wanneer van de locatie geen adresgegevens kunnen worden opgegeven, moet een duidelijk beschrijving van de plek worden gegeven.

De aanbieder is verantwoordelijk voor het snoeihout totdat het wordt opgehaald. Mocht het hout niet aan de voorwaarden voldoen, dan kunnen wij het helaas niet meenemen. Samen kunnen we weer een stap vooruit zetten in het belang van ons leefmilieu.

Aanvraag ophalen snoeihout landschappelijke- en erfbeplanting

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35
kijk eens bij:
WOZ-loket