Gemeente Zoetermeer

Impuls brede scholen, sport en cultuur in Zoetermeer

Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om deel te nemen aan de Impuls brede scholen, sport en cultuur vanaf 2009. Zoetermeer geeft hiermee gehoor aan het kabinetsbeleid om de samenwerking tussen brede scholen, sport en cultuur te versterken en intensiveren.

Met de Impuls stelt de gemeente Zoetermeer een groeiend aantal combinatiefuncties aan, 10 in 2009 oplopend tot maximaal 21 in 2012. Na 2012 zullen combinatiefuncties als een structurele verbinding in het bredeschoolprogramma van Zoetermeer worden gecontinueerd. Een combinatiefunctie is een functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever, maar voor een belangrijk deel werkt in tenminste twee werkvelden (zoals een kunstenaar die bij een kunstinstelling én als vakdocent in het onderwijs werkt).

Ongeveer de helft van de combinatiefuncties wordt ingezet op de verbinding tussen Brede School, onderwijs en sport. Het rijk vergoedt de combinatiefuncties in 2009 volledig, en vanaf 2010 voor 40%.

In Nederland worden in totaal 2500 combinatiefuncties gecreëerd en gefinancierd. Zoetermeer komt in aanmerking voor de tweede tranche van de regeling `Impuls brede scholen, sport en cultuur' en zal haar deelname bevestigen door het ondertekenen van een deelname verklaring.

Brede School Zoetermeer biedt buitenschoolse activiteiten aan kinderen die aangepast zijn op de interesses en leefwereld van kinderen. Brede School zorgt ervoor dat basisscholen samenwerken met elkaar, met kinderopvanginstellingen en met aanbieders van activiteiten om een gevarieerd en passend activiteitenprogramma te bieden aan kinderen tussen 4 en 12 jaar.