Gemeente Leeuwarden

Noorderbrugonderdelen geopend aan het Noordvliet

Bron: Gemeente Leeuwarden (31-10-2008)

De nieuwe locatie van De Noorderbrug `Het Noordvliet' werd donderdag 30 oktober officieel in gebruik genomen. Wethouder Roel Sluiter en een cliënt van De Noorderbrug openden symbolisch het gebouw door met een grote sleutel een papieren deur te verscheuren.

De drie Noorderbrugonderdelen hebben hun nieuwe onderdak gevonden in het nieuwbouwcomplex aan het Noordvliet om Leeuwarden. De drie onderdelen zijn gericht op wonen, maar hebben elk een andere insteek.

`Woonvorm Het Noordvliet' biedt onderdak aan 23 aangepaste, volwaardige appartementen waar cliënten wonen met de mogelijkheid tot 24-uurszorg en ondersteuning naar eigen wens. Bij `woonsteunpunt Het Anker' kan men terecht voor een kopje koffie, activiteiten, samen eten, een spelletje doen of voor advies of vragen. Woonondersteuning `Team Leeuwarden' ondersteunt cliënten die zelfstandig een woning huren of dat willen realiseren.

De Noorderbrug
Noorderbrug biedt ondersteuning en verzorging aan mensen met een handicap zodat zij naar eigen wensen en mogelijkheden kunnen leven. Cliënten bij De Noorderbrug zijn kinderen, jongeren en volwassenen met een (ernstige) lichamelijk handicap en/of doven en slechthorenden. Zij kunnen een beroep doen op ondersteuning bij wonen, werken en vrije tijd. Noorderbrug is binnen de gehandicaptenzorg een specialist in de ondersteuning en verzorging bij de gevolgen van hersenletsel (NAH). Het werkgebied van de Noorderbrug omvat Noordoost Nederland.