Gemeente Hilvarenbeek


College benoemt nieuwe gemeentesecretaris/directeur

Mevrouw drs. M.J. (Marty) Horeman wordt op 1 januari 2009 de nieuwe gemeentesecretaris/ directeur van de gemeente Hilvarenbeek. Het college benoemde haar vandaag. Mevrouw Horeman volgt de heer N.L.M. (Nico) van den Heuvel op die begin juli met vervroegd pensioen ging.

Aan de benoeming ging een unanieme voordracht van de selectiecommissie vooraf. In die commissie waren college, gemeenteraad, managementteam en ondernemingsraad vertegenwoordigd. Bij de procedure was ook een afvaardiging van het personeel betrokken.

Mevrouw Horeman (50) studeerde Sociologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Zij heeft brede managementervaring bij gemeenten en daarnaast heeft ze veel ervaring op diverse gemeentelijke beleidsterreinen. In maart 2007 vestigde ze zich zelfstandig als interim-manager. Op dit moment is ze werkzaam als interim-manager bij de gemeente Vught. Daarvoor werkte ze ondermeer voor de gemeenten Someren en Doetinchem.

Mevrouw Horeman wordt de eerste vrouwelijke gemeentesecretaris van de gemeente Hilvarenbeek. Ze treedt op 1 januari 2009 in dienst. Eén van haar eerste taken in Hilvarenbeek is de implementatie van het in gang gezette organisatieontwikkelingtraject.