Openbaar Ministerie


* >Vier verdachten aangehouden voor internationale

Vier verdachten aangehouden voor internationale

4 november 2008 - Functioneel Parket

In de avond van 3 november 2008 heeft de Sociale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (SIOD) onder leiding van het Functioneel Parket een aantal doorzoekingen verricht in Delft, Den Haag en Rotterdam en vier verdachten aangehouden. Dit gebeurde in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar het smokkelen, huisvesten en illegaal te werk stellen van Chinezen in nagelstudio's en massagesalons. Ook wordt onderzocht of vrouwen door de verdachten werden gedwongen tot prostitutie en of er sprake is van handel in verdovende middelen.

Er wordt onderzocht of verdachten Chinese werknemers hebben gesmokkeld van China naar Nederland. Na aankomst in Nederland hebben verdachten gezorgd voor werk en onderdak. Ook zouden ze hebben gefraudeerd met de administratie van ondernemingen om de illegale tewerkstelling mogelijk te maken. Een van de verdachten is een boekhouder die de fraude administratief mogelijk zou hebben gemaakt. De werkzaamheden en inkomsten werden onjuist gemeld aan de Belastingdienst. Het is nog niet bekend om hoeveel geld het precies gaat. Tijdens de doorzoekingen zijn 13 illegalen en valse paspoorten aangetroffen.

In het onderzoek is samengewerkt met de politie Haaglanden en de FIOD. Door de Politie Haaglanden werden o.a. de Vreemdelingen politie, Team Commerciële Zeden evenals twee drugshonden ingezet.