Politie Rotterdam Rijnmond


* VERDACHTE WONINGOVERVAL AANGEHOUDEN DOOR ARRESTATIETEAM

ROTTERDAM-RIJNMOND - De politie heeft een verdachte aangehouden van een woningoverval die is gepleegd op de Aristotelesstraat. In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 juli hebben vier verdachten een overval in een woning gepleegd. Dit waren twee mannen en twee vrouwen. Daarbij is een voorwerp gebruikt dat leek op een vuurwapen. De verdachten hebben sieraden afgenomen van de bewoner en zijn er vandoor gegaan met een GSM en een portemonnee.

Overvallen prioriteit bij politie
Overvallen hebben prioriteit bij de politie en er is extra inzet voor vrijgemaakt om deze vorm van criminaliteit tegen te gaan. Na uitvoerig onderzoek, in het kader van deze prioriteit voor overvallen, hielden agenten afgelopen weken 3 verdachten aan voor deze overval. Dinsdagochtend rond vijf uur hielden leden van het arrestatieteam van de politie Rotterdam-Rijnmond de vierde verdachte aan in een woning aan de Refiefstraat in Ridderkerk. Nadat de politiemensen de deur hadden ontzet, hielden ze in de woning de 22-jarige man aan. Hij is geboeid afgevoerd naar een politiebureau. Daar is hij ingesloten voor nader onderzoek door rechercheurs van het team Pagang. In de woning zijn enkele goederen aangetroffen die mogelijk te maken hebben met de overval.

Uitgebreid verslag op TV
Vanavond, dinsdagavond, vanaf vijf uur is een uitgebreid verslag van deze aanhouding door het arrestatieteam te zien in de nieuwsuitzending van TV Rijnmond. Dit programma wordt ieder uur herhaald tot en met woensdag 16.00 uur.