Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Mobiel groen fleurt wijken op

Katendrecht kreeg de landelijke primeur: het eerste mobiele park van Nederland, Carpark. Is het een auto? Is het een park? Nee, het is... een autopark!

Het Carpark is een mobiel park dat de straat opvrolijkt en bewoners een plek geeft om buiten te zijn en elkaar te ontmoeten. Het mobiele park werd in opdracht van de deelgemeente Feijenoord gerealiseerd in de vorm van een afstudeerproject van Jan-Geert Munneke, student Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Het doel: kijken hoe de openbare ruimte kan worden verbeterd.

Munneke gaat de ervaringen van deze eerste Carpark gebruiken voor een uitgebreider project met meer groene auto's. 'Want de stad kan nog veel groener.'

Intussen staat het autopark op de Kop van Zuid, voor de vrouwenstudio bij De Peperklip. Er kwamen meteen een paar enthousiaste bewoners op af (foto). Zij gaven aan dat ze zeker een oogje in het zeil zullen houden. De 'groene auto' verhuist daarna naar de Beijerlandselaan, Maashaven O.z. (voor het deelgemeentekantoor), Kaapstraat en het Antwerpsehoofd.

Voor de Peperklip