Politie Noord- en Oost Gelderland


|Elburg - Bromfietser gewond na aanrijding | |


Een 17-jarige bromfietser uit Biddinghuizen is maandag 3 november gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelauto op de Flevoweg in Elburg.


De jongen reed omstreeks 17.00 uur op het fietspad van de Flevoweg komende uit de richting van Elburg. De 51-jarige bestuurder van de bestelauto reed op de naast het fietspad gelegen rijbaan. De bestuurder wilde rechtsaf een zijweg inslaan, maar zag hierbij de bromfietser die over het fietspad reed over het hoofd. De jongen werd met pijn aan zijn hoofd, arm en been door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

|     |Elburg - Meerdere autoinbraken                            |

In de nacht van zondag op maandag 3 november zijn er in Elburg een tiental auto's opengebroken en werden waardevolle goederen weggenomen.


Van de meeste auto's was het autoportier geforceerd. De opengebroken auto's stonden o.a. aan de Mast, Schokkerstraat, Hoekwant en Vooronder. Bij deze diefstallen zijn allerlei goederen waaronder navigatiesystemen en audioapparatuur ontvreemd.


De meeste gedupeerden deden inmiddels aangifte. De politie vraagt ook anderen om altijd aangifte te doen. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over de plaatsen en tijdstippen wanneer wordt ingebroken en kan zij haar surveillancepatroon hierop aanpassen.


Aangifte doen kan via internet www.politie.nl of na een gemaakte afspraak op het politiebureau.
Voor het gestarte onderzoek is de politie nog op zoek naar tips en getuigen. Zij kunnen bellen via 090-8844.


Preventietip

De politie doet onder de slogan "" Niets erin, niets eruit!'. een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto's achter te laten.


Sluit de auto goed af, verstop de spullen ook niet in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert ook om de lege dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

|     |Harderwijk - Snorfietser licht gewond na botsing          |

Een 17-jarige jongen uit Harderwijk is maandag 3 november licht gewond geraakt toen hij met zijn snorfiets in botsing kwam met een personenauto op de rotonde Westermeenweg/Drielandendreef.


De jongen reed omstreeks 19.30 uur met zijn snorfiets op het fietspad naar Drielandendreef toen hij op de rotonde werd aangereden door een 54-jarige automobiliste uit Australië. De vrouw verleende geen voorrang aan de jongen waardoor de jongen ten val kwam. De ambulance kwam ter plaatse en heeft de jongen onderzocht. De jongen bleek enkele kneuzingen te hebben opgelopen.

|     |Putten - Jonge Putenaar (19) beroofd van mobieltje        |

Een 19-jarige jongen uit Putten is maandagavond 3 november met een mes bedreigd en van zijn portemonnee en mobiele telefoon beroofd.


De jonge man stond rond 20.30 uur met zijn fiets bij een bouwmarkt aan de Stationsstraat te wachten. Uit de richting van de rotonde Industrieweg/Stationsstraat naderden hem twee jongens op één fiets.


Het tweetal sprak hem aan eisten onder bedreiging met een mes zijn portemonnee en mobiele telefoon. De 19-jarige heeft zijn eigendommen vervolgens afgegeven.


De gealarmeerde politie heeft nog naar het tweetal gezocht maar niet meer aangetroffen.


De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar tips en getuigen. Men kan hiervoor bellen met de politie in Putten via 0900 - 8844.



---- --