Gemeente Assen


Assen is klaar voor de winter!

Assen, 4 november 2008

wintergroep

De winter komt eraan. En Assen is er klaar voor. Meer dan ooit. Want gladheid wordt aangepakt op een manier die uw veiligheid en het milieu nog meer ten goede komt. Het aantal strooivoertuigen is uitgebreid en alle voertuigen zijn voorzien van een slim strooisysteem. Hierdoor wordt sneller, veiliger en nauwkeuriger gestrooid. Vorige week zijn de nieuwe voertuigen al met succes ingezet.

Als er kans bestaat op gladheid, strooit de gemeente met 'man en macht'. In het winterseizoen staat zij dag en nacht klaar om de gladheid op haar belangrijkste wegen en fietspaden te voorkomen. Ten opzichte van vorige jaren is de aanpak gewijzigd. Kort samengevat strooit de gemeente eerder, sneller, slimmer en met minder zout. Dat is goed voor uw veiligheid en het milieu.

Er worden veertien vaste routes gestrooid: acht voor de hoofdverkeerswegen en zes voor de belangrijkste fietspaden. In totaal wordt over een lengte van circa 550 km strooimiddel aangebracht. In vergelijking met vorige jaren worden extra routes gereden terwijl het aantal km dat wordt gestrooid, licht is gestegen. Per saldo betekent dit dat er sneller wordt gestrooid. Dat is goed voor uw veiligheid. Houd er rekening mee dat alleen de routes gestrooid worden. Vlakbij huis kan het dus glad zijn. Gemiddeld woont elke Assenaar op circa 500 meter van een strooiroute.

Download hier de strooiroutes.