Gemeente Assen


Meer activiteiten voor jongeren, minder overlast in Noorderpark

Assen, 4 november 2008

De gemeente blijft jongeren in het Noorderpark activeren. Sinds vorig jaar heeft de gemeente extra activiteiten voor jongeren georganiseerd met name op het gebied van sport. Dit heeft geleid tot een afname van het aantal klachten van overlast. Het is de bedoeling dat in de toekomst jongeren zelf meer activiteiten gaan organiseren. In 2010 volgt een evaluatie van de ingezette maatregelen.

Klachten over geluidsoverlast, vernielingen en rondhangende jongeren in het Noorderpark waren vorig jaar aanleiding voor een intensievere handhaving. Tegelijkertijd is het sportbuurtwerk actiever geworden in de wijk. De gemeente wilde hiermee jongeren letterlijk en figuurlijk in beweging krijgen. Het resultaat hiervan is dat iedere week zo'n 75 jongeren actief op de been zijn en de overlastklachten dalen.

De gemeente wil daarom doorgaan met deze aanpak. Naast het aanbieden van sport-, spel- en culturele activiteiten gaat zij met jongeren bekijken welke activiteiten zij zelf voor hun buurt kunnen opzetten.