Gemeente Venray


04 november 2008

Jos Waals geeft aftrap brandweercampagne

Brandweer Venray is op zoek naar zes extra vrijwilligers

Vandaag gaf burgemeester Jos Waals de aftrap voor de wervingscampagne van de brandweer Venray. De brandweer Venray is namelijk op zoek naar zes extra vrijwilligers. Door het plaatsen van zwaailichten op geparkeerde auto's, veranderden 1000 auto's in Venray in brandweerwagens.

De maand november staat in Venray in het teken van deze wervingscampagne. De slogan "In ieder schuilt een brandweerman m/v" laat zien dat mensen die werken bij de vrijwillige brandweer, mensen zijn zoals u en ik. Mensen die een normale baan hebben of thuis voor de kinderen zorgen. Zij dragen een week per maand een pieper bij zich en als die afgaat haasten zij zich naar de brandweerkazerne om hulp te bieden bij brand, een ongeval of dieren in nood. Er kan dus in iedereen een brandweerman of - vrouw schuilen.

Brandweer info-middag 29 november

Vandaag was de eerste actie in het kader van de campagne. Door 1000 zwaailichten te plaatsen op geparkeerde auto's, wil de brandweer laten zien dat er in iedereen een brandweerman of - vrouw kan schuilen. Er volgen deze maand nog meer acties, zoals het verspreiden van ansichtkaarten in Venray, Leunen en Oostrum, posters op driehoeksborden en advertenties. Vanaf vandaag is ook de speciale website www.venray.nl/brandweer in de lucht. Op deze website lezen mensen wat het werken bij de vrijwillige brandweer inhoudt en kunnen ze een test doen om te kijken of ze geschikt zijn voor het werk. Al deze middelen zijn erop gericht geĂŻnteresseerden uit te nodigen voor de info-middag op de brandweerkazerne op 29 november.