Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


04 nov 2008

Inzet suswachters in Alblasserdam succes

De inzet van suswachters in Alblasserdam wordt wegens succes verlengd. Tijdens de proefperiode van half april tot half oktober 2008 kwamen er minder meldingen binnen bij de politie en er zijn minder gemeente-eigendommen vernield.

Dit blijkt uit gegevens van de politie en de gemeente Alblasserdam. Uit een enquête onder omwonenden blijkt dat de inzet van suswachters een gunstig effect heeft op het klimaat in het uitgaansgebied.

Het merendeel van de omwonenden ondervindt minder overlast en spreekt over een verbetering van het woonklimaat. In de reactie van alle betrokkenen overheerst de tendens dat de suswachters een positieve invloed hebben op het gedrag van het uitgaanspubliek.

Het toezicht van de suswachters op vrijdagavond en zaterdagavond in het uitgaansgebied van Alblasserdam is een initiatief van de horeca, de politie en de gemeente. De gemeente en een aantal horeca-instellingen delen de kosten. Het convenant voor de inzet van suswachters wordt verlengd voor de periode van 1 november 2008 tot 1 november 2010. Acht horeca-instellingen nemen deel.