Gemeente Middelburg

Stremmingen Schroetracé

De provincie Zeeland en de gemeente Middelburg zijn volop bezig met de werkzaamheden om een veiligere en snellere verkeersafwikkeling rondom de Schroebrug te realiseren. Het werk aan de bestaande Schroebrug en de nieuwe voetgangersbrug is bijna voltooid.

Nu wordt nog gewerkt aan het aanpassen van de spoorwegovergang, de verkeersregelinstallaties en de omliggende voet- en fietspaden op het Schroetracé.
Hoewel wordt getracht om de overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken, zal er naar verwachting nog enkele weken in november sprake zijn van stremmingen en overlast voor het verkeer. Wanneer er sprake is van stremmingen, zullen alternatieve routes door middel van borden aangegeven worden.


- Vanaf maandag 3 november worden de twee fietsbruggetjes bij de ingang van de voetgangerstunnel ter plaatse van het gerechtsgebouw geplaatst. Deze ingang is de hele week gestremd.


- Donderdag 6 november en vrijdag 7 november worden de eerste fietspaden geasfalteerd. Dit betreft de fietspaden op de Poelendaelesingel en Het Groene Woud voor het kantoor van Rijkswaterstaat.


- Vrijdag 14 november 20.00 uur tot zaterdag 15 november 06.00 uur is de spoorwegovergang bij de Schroeweg gesloten voor alle verkeer (dus ook voor fietsers en voetgangers). Tijdens deze stremming worden de nieuwe slagbomen bij de spoorwegovergang geplaatst. De spoorwegovergang is na deze werkzaamheden ingericht op de twee richtingen fietspaden aan beide kanten van de rijbaan.


- Zaterdag 15 november 19.00 uur tot zondag 16 november 10.00 uur worden beide kruispunten bij de Schroebrug, namelijk: Kanaalweg-Schroeweg en Het Groene Woud-Blauwedijk, afgesloten voor alle verkeer. Deze nacht wordt onderhoud gepleegd aan het wegdek van de rijbanen. Het asfalt van de rijbanen wordt gefreesd en er wordt nieuw asfalt en belijning aangebracht op de rijbanen en de fietspaden.


- Eind november wordt het laatste gedeelte van de fietspaden bij het gerechtsgebouw, aansluitend op de fietsbruggetjes over de voetgangerstunnel, geasfalteerd.

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl