Provincie Utrecht

Gelukkig dat Jeugdzorg er is!

4-11-2008 -

Week van de Jeugdzorg 1 t/m 8 november

In de landelijke Week van de Jeugdzorg (1 t/m 8 november) worden in de provincie Utrecht activiteiten georganiseerd speciaal gericht op jongeren/kinderen uit de jeugdzorg en hun ouders/verzorgers en/of begeleiders. De activiteiten hebben als thema `Thuis in de jeugdzorg'. Je ergens thuis voelen kan overal, ook al is de thuissituatie anders dan anders, zoals in de jeugdzorg. Ook in de andere provincies vinden activiteiten plaats. Zo toert de cabaretière Sara Kroos door het land met haar theatershow en geeft optredens voor de groepen 7 en 8 van basisscholen. Zij is ambassadrice van de Week van de Jeugdzorg.

Het programma in de provincie Utrecht startte op zaterdag 1 november in Parnassos Cultureel in Utrecht, jongeren uit de jeugdzorg deden mee aan verschillende workshops. Woensdag 5 november is er het jeugdzorgfilmfestival in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. Hier zijn filmpjes te zien, gemaakt door kinderen/jongeren uit de jeugdzorg. Het publiek en een jury kennen verschillende prijzen toe voor de beste film, acteur/actrice, camerawerk en de Special Award. De filmpjes hebben allemaal een link naar het thema `Thuis in de jeugdzorg'. Sara Kroos treedt donderdag 6 november op in het Lieve Vrouw Theater in Amersfoort . Voor de theatershow zijn de groepen 7 en 8 van basisscholen uit de buurt van het theater uitgenodigd. In de foyer van het theater zijn ook 5 beschilderde panelen te zien die gemaakt zijn door kinderen/jongeren uit de jeugdzorg. Tenslotte is er op 17 november een gesprek tussen Statenleden en jongeren uit de jeugdzorg in het Provinciehuis in Utrecht. Jongeren vertellen de Statenleden waar zij tegen aan lopen en wat er leeft binnen de jeugdzorg.

De Week van de Jeugdzorg is een landelijk initiatief van de 12 provincies de MO-groep en de grootstedelijke regio's Amsterdam, Haaglanden en Rotterdam. Voor de totstandkoming van de activiteiten in de provincie Utrecht werkt de provincie samen met verschillende jeugdzorginstellingen, cliëntenplatform JIJ Utrecht en Bureau Jeugdzorg Utrecht. Op de site www.weekvandejeugdzorg.nl zijn alle activiteiten te vinden die in deze week plaatsvinden. Zowel de landelijke als de Utrechtse activiteiten.

Meer informatie: Joyce Veul, telefoon 030 258 2153