Veilig Amsterdam


Verkeersveiligheid en bereikbaarheid Oud-West

Fietser wordt bekeurd


* Stadsdeel Oud-West

* Verkeersveiligheid

4 november 2008

Binnen het dagelijks bestuur van Oud-West heeft verkeersveiligheid een hoge prioriteit. Iedereen moet zich op een prettige en veilige manier kunnen verplaatsen binnen dit drukke stadsdeel. Deze zomer is een onderzoek uitgevoerd onder de bewoners van Oud-West. Gevraagd is hoe de verkeersveiligheid en bereikbaarheid ervaren wordt.

Vorige maand zijn de eerste resultaten gepresenteerd tijdens een drietal inloopavonden voor bewoners. Uit het onderzoek bleek ondermeer dat de meeste bewoners het stadsdeel zowel lopend, per fiets als met het openbaar vervoer goed bereikbaar vinden. Over de bereikbaarheid met de auto heeft ââneutraalââ de hoogste score. Wat betreft veiligheid, worden lopen en autorijden als veilig beschouwd, fietsen scoort ââneutraalââ. Bij de onveilig beschouwde verkeerspunten blijken: onoverzichtelijkheid, te hard rijdende autoâs, te smalle (fiets)paden en onvoldoende veilige oversteekplaatsen veel voorkomende items. Ook het gebrek aan ruimte om de fiets te stallen scoort relatief hoog.

Verkeersveiligheidsplan
De uitkomsten van dit onderzoek worden meegenomen in het verkeersveiligheidsplan, waar op dit moment aan gewerkt wordt. In dit plan worden de verkeersknelpunten in kaart gebracht inclusief een begroting en een uitgebreide planning van de actiepunten. Eind 2008 wordt het plan aangeboden aan de raad.