Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Extra schoonmaak en opruimacties

Binnenkort start er een actieweek (Schoon&Heel) in de Oleanderbuurt. De deelgemeente Feijenoord, Gemeentewerken en Stadstoezicht houden dan extra schoonmaak en opruimacties in de buurt. Dit keer wordt er speciaal gelet op het verkeerd aanbieden van zwerfvuil, het plaatsen van vuil naast de containers, grofvuil, rattenoverlast en hondenpoep. De actieweek duurt van 10 november tot en met 15 november 2008.

Medewerkers van Stadstoezicht gaan samen met de politie extra controleren op verkeerd aangeboden vuil. Daarnaast zet Roteb samen met Vestia, extra in op rattenbestrijding. Op speciale plekken worden er lokdoosjes voor ratten geplaatst.

Dagelijks worden er kilo's reclame en foldermateriaal (op straat) weggegooid. Om dit te verminderen, kunnen bewoners op het wijkkantoor van Vestia (Sint Andriesstraat 202) gratis ja-nee stickers voor hun brievenbus ophalen. Als u een ja-nee sticker op uw brievenbus plakt, wordt er geen reclame materiaal meer bezorgd.

Op woensdag 13 november 2008 worden op drie locaties in de Oleanderbuurt grofvuilcontainers geplaatst. Hier kunt u op deze dag uw grofvuil kwijt. De containers zijn niet bedoeld voor het weggooien van witgoed zoals koelkasten en wasmachines of autobanden. Op de kaart staat met sterretjes aangegeven waar de containers geplaatst worden. Tot slot vindt er in de Seringenbuurt en Kossel door Gemeentewerken een straatactie plaats.

De actieweek duurt van maandag 10 november tot 15 november 2008. Op maandag 10 november geeft dagelijks bestuurder Rene Kronenberg van de deelgemeente Feijenoord het startsein. Dit gebeurt met een veegactie op het plein van de Groenewegschool, op de 2e Balsemienstraat. Vanaf negen uur vegen leerlingen samen met medewerkers van Stadstoezicht, Roteb en de deelgemeente het schoolplein en de directe omgeving schoon. U bent van harte uitgenodigd om mee te doen!

locaties grofvuilcontainers op 13 november


* = locaties grofvuilcontainers op 13 november.