Flinke daling rente spaardeposito's

04/11/2008 14:58

FX.nl

Flinke daling rente spaardeposito's

Nederlandse banken verlagen rente langjarige deposito's

Verschillende Nederlandse banken hebben de afgelopen weken de rente op termijndeposito's flink verlaagd. Vooral de deposito's met een looptijd van twee jaar en langer springen in het oog. De renteverlagingen lopen op tot 1%. Een tweejarig deposito bij ING en Postbank levert nu 3,7% rente op. DSB Bank vergoedt sinds vorige week 3,8% rente op een vergelijkbaar deposito. De rente op korte deposito's daalt licht. Bij direct opvraagbare spaarrekeningen blijft de rente nog ongewijzigd. Dat blijkt uit onderzoek van FX.nl.

Na maanden van renteverhogingen, lijkt er nu een kentering te komen in de rentevergoedingen op deposito's. DSB, ING en de Postbank hebben de rentes op tweejarige deposito's aanzienlijk verlaagd. Tot enkele weken terug konden spaarders hun geld tegen 4,75% en meer bij deze banken onderbrengen. Ook andere banken volgen dit voorbeeld, zij het minder spectaculair. Triodos Bank geeft nu 0,25% minder rente op de meeste deposito's. De Rabobank heeft een renteverhoging op deposito's na een week min of meer teruggedraaid.

De rente op kortlopende deposito's daalt bij enkele banken eveneens, maar slechts met enkele tienden van procenten. Op dit moment zijn bij direct opvraagbare spaarrekeningen nog geen signalen waar te nemen die duiden op een daling van de rente. "Of na de recente dalingen van de depositorentes bij enkele banken alle spaarrentes omlaag gaan, moet nog blijken," aldus Arjan Bosman, webredacteur bij FX.nl. "Spaarders kunnen het beste zoveel mogelijk vergelijkingswebsites bezoeken om te profiteren van de renteontwikkelingen."





http://www.fx.nl