Amsterdam roept hiv-epidemie homomannen geen halt toe

04/11/2008 15:27

Schorerstichting

De hiv/soa-cijfers onder mannen die seks hebben met mannen (MSM) zullen in Amsterdam niet verder omlaag gebracht kunnen worden. De gemeente Amsterdam gaat niet akkoord met een jaarlijkse verhoging van het Schorer-preventiebudget. Daardoor ontstaat een tekort aan financiële middelen en kan de hiv/soa-preventie niet afdoende worden uitgevoerd.

Schorer zet zich landelijk in voor het terugdringen van hiv en soa onder de doelgroep MSM met behulp van subsidie van het Ministerie van VWS. In Amsterdam voert Schorer in samenspraak met de GGD Amsterdam deze preventie uit met middelen van gemeente Amsterdam. Het budget voor het verbeteren van de gezondheidssituatie van MSM is onvoldoende en dient te worden verhoogd om hiv en soa terug te dringen.

Het niet honoreren van de voorgestelde vierjarige verhoging van de Amsterdamse bijdrage betekent dat er geen interventieaanbod komt of wordt ontwikkeld voor MSM die hoogrisicogedrag vertonen in Amsterdam. Daarnaast is er geen mogelijkheid voor een effect- en evaluatieonderzoek naar de effectiviteit en werkzaamheid van de huidige hiv/soa-preventieonderdelen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.schorer.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,