Gemeente Franekeradeel


Officiële bekendmakingen 5 november 2008, Franeker Courant

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders maken overeenkomstig de Woningwet bekend dat in de periode van 23-10-2008 t/m 29-10-2008 de volgende lichte en reguliere bouwaanvragen zijn binnengekomen:

* Hoarnestreek 5 te Tzummarum bouwen van een schuurkas
* De Fjouwere 18 te Tzummarum plaatsen van een dakkapel
* Tuinen 35 te Franeker bouwen van een carport
* Camstrawei 33 te Firdgum bouwen van een dakkapel en een balustrade (legaliseren)

Deze bouwaanvragen worden behandeld in de Welstandscommissie. De vergaderingen van de Welstandscommissie zijn openbaar en vinden op maandagmorgen in de oneven weken van 9.30 - 11.00 uur plaats in het gemeentehuis. U bent hierbij van harte welkom! Wilt u weten wanneer een bouwplan wordt behandeld, kijkt u dan op de website www. franekeradeel.nl.

Wij attenderen u er op dat tegen een aanvraag om bouwvergunning geen bezwaarschrift kan worden ingediend. Een bezwaarschrift kan pas worden ingediend na het verlenen van de bouwvergunning.

Sloopaanvraag

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op 27 oktober 2008 de volgende aanvraag voor een sloopvergunning is binnengekomen:
* Prins Bernhardlaan 1 te Franeker: het slopen van asbesthoudende gevelpanelen.

Verleende vergunningen 23-10-2008 t/m 29-10-2008

Reguliere bouwvergunningen

* Adelenstrjitte 28 te Sexbierum bouwen van een garage 2008-10-28
* De Kampen 5 te Sexbierum vergroten van de woning 2008-10-29

Lichte bouwvergunningen

* J H Pameijerstraat 6 te Franeker bouwen van een bijkeuken 2008-10-27

* Nieuwbuurtsterweg 41 te Tzum bouwen van een garage/berging 2008-10-27

Sloopvergunningen

* Noord 17 te Franeker slopen van asbesthoudende materialen en dakkapel 2008-10-23

* Prins Bernhardlaan 1 te Franeker slopen van asbesthoudende gevelpanelen 2008-10-28

Indien u het niet eens bent met één van bovengenoemde besluiten, kunt u binnen zes weken na verzending van dit besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Het bezwaarschrift dient tenminste de volgende onderdelen te bevatten: naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;
* de gronden van het bezwaar;

* een ondertekening.

Indien u een bezwaarschrift heeft ingediend, kunt u tevens op grond van artikel 8:81 van de Algemene wet bestuursrecht de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien u van mening bent dat de onverwijlde spoed dat, gelet op de betrokken belangen, vereist. Een verzoek om voorlopige voorziening dient u te richten aan de President van de Arrondissementsrechtbank te Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA te Leeuwarden. Ook dient u een kopie van het bezwaarschrift te overleggen.

Vrijstelling waterbassin Oosterbierum

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 28 oktober 2008 hebben besloten om met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan "Buitengebied 2001", ten behoeve van:
* het realiseren van een waterbassin op het perceel kadastraal bekend gemeente Sexbierum, sectie G, nummers 552 en 1288 (deels) - inmiddels omgenummerd naar sectie G, nummers 1483 en 1485, plaatselijk bekend nabij Konkelswei 8 te Oosterbierum (betreft deels legalisatie).

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van het college, binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit, een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, Sector Bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat ten minste:

* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. Als beroep is ingesteld is het eveneens mogelijk een voorlopige voorziening te vragen bij de president van de rechtbank (indien gelet op de betrokken belangen onverwijlde spoed dit vereist). In dat geval is een extra griffierecht verschuldigd.

Alleen belanghebbenden die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit kunnen beroep instellen bij de rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen. In het geval het definitieve besluit afwijkt van het ont­ werpbesluit kan ook een belanghebbende die eerder geen zienswijzen heeft ingediend beroep aantekenen.

Aanvraag vergunning Wet Milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor vergunning ingevolge de Wet Milieubeheer is ingekomen van:

* BV Nederlandse Plastic Industrie, betreffende het uitbreiden van de inrichting voor de verwerking en opslag van kunststofproducten, op het perceel Sinaedawei 10A, 8851 GG Tzummarum.

Wij zijn voornemens de gevraagde vergunning te verlenen. De aanvraag, de ontwerpbeschikking en de bijlagen, liggen met ingang van 6 november 2008 voor de duur van zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Op werkdagen liggen de stukken van 8.30 tot 12.00 uur ter inzage en op woensdags van 8.30 tot 16.30 uur en eventueel buiten de genoemde tijden, na telefonisch verzoek, op afspraak.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder gemotiveerd zijn/haar zienswijzen schriftelijk indienen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER. Tevens kan een ieder gedurende deze termijn aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of mondeling zienswijzen naar voren brengen en/of verzoeken om een gelegenheid tot een gedach­ tenwisseling over het ontwerpbesluit of telefonisch bij de heer P. van der Ploeg van de afdeling Bouwen en Milieu op nummer 0517-380438.

Een afschrift van de zienswijze zal worden verzonden aan de aanvrager. Degene die een zienswijze indient kan door middel van een aparte brief verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet kenbaar te maken.

Alleen zij die tijdig schriftelijk of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerpbeschikking kunnen later beroep instellen bij de Raad van State, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet eerder in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen dan wel dat de definitieve besluitvorming afwijkt van het ontwerpbesluit.

Geen zienswijzen en verlening monumentenvergunning

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er geen zienswijzen zijn binnengekomen op het ontwerpbesluit van de aanvraag om een monumentenvergunning van:

* Stichting tot behoud van Monumenten in de gemeente Franekeradeel, voor het uitnemen van de luidklok te Pietersbierum (Tsjerkhofspaed
1, 8856 BZ te Pietersbierum) en deze als derde luidklok in de Martinitoren te Franeker (Breedeplaats 2, 8801 LZ te Franeker) te plaatsen.

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een monumentenvergunning is verleend voor de bovenstaande aanvraag.

Voor belanghebbenden bestaat de mogelijkheid tegen het besluit van de raad / het college binnen zes weken na de dag van bekendmaking van het besluit aan de aanvrager een beroepschrift in te dienen bij de Rechtbank Leeuwarden, sector bestuursrecht, Postbus 1702, 8901 CA, Leeuwarden (tel.058-2341555). Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet ten minste bevatten:

* naam en adres van de indiener;

* de dagtekening;

* een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;
* de gronden van het beroep.

Ook dient u, indien mogelijk, een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft te overleggen. De indiener van het beroepschrift is tevens griffierecht verschuldigd.

Alleen zij die tijdig (schriftelijk) of mondeling zienswijzen hebben ingediend tegen de ontwerp-beschikking kunnen later beroep instellen bij de Rechtbank, tenzij wordt aangetoond dat men redelijkerwijs niet in staat is geweest (tijdig) zienswijzen in te brengen danwel dat het definitieve besluit afwijkt van het ontwerp-besluit.

Vrijstellingen

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:
met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan voor:

* het veranderen van een woning tot een `Thomashuis' (bijzondere woonvorm) aan de Walburgastrjitte 14, 8855 CL te Sexbierum;
* het vergroten van de garage op het perceel Sneeuwvlerk 24, 8802 DB te Franeker;

* het vergroten van de woning op het perceel Lammerts van Buerenstraat 2, 8801 BE te Franeker.

Op grond van het bepaalde in artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening liggen de hierop betrekking hebbende stukken met ingang van 6 november 2008 gedurende zes weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder zijn/haar zienswijzen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

Gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt kunt u aan de balie van de afdeling Bouwen en Milieu nadere informatie verkrijgen en/of uw zienswijzen mondeling naar voren brengen, of telefonisch op nummer 0517-380449.

Besluiten college van b&w 28 oktober 2008

Subsidieverzoek Thuiszorg Het Friese Land voor Pedagogische ondersteuning 4 tot 12 jarigen.
Besluit:

1. Bedrag ad 3.865,00 euro toekennen aan THFL voor de pedagogische begeleiding van minimaal 5 gezinnen.

2. Deze uitgaaf t.l.v. brengen onder FCL 6.716.000

Implementatie Besluit bodemkwaliteit.
Besluit

1. Deelnemen aan regionale implementatie van het besluit bodemkwaliteit

2. Voor de uitvoering een bedrag van 6.000 euro beschikbaar stellen.

Uitnodiging deelname experiment Stemmen in een Willekeurig stemlokaal bij de Europese verkiezingen op 4 juni 2009.
Besluit:
De raad voorstellen in te stemmen opnieuw deel te nemen aan het project "Stemmen in een Willekeurig Stemlokaal" bij de Europese verkiezing op 4 juni 2009

Reactie op de cultuurvisie "Finsters Iepen" van de Provincie. Besluit:
Brief aan de Proviciale Staten zenden i.a.a. het college van Gedeputeerde Staten.

Franeker, 5 november 2008.
Burgemeester en wethouders van Franekeradeel,
T. Twerda, loco-burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.