Provincie Utrecht

Subsidieplafonds voor natuurbeheer en agrarisch natuurbeheer vastgesteld

4-11-2008 -

Gedeputeerde Staten besluiten voor het begrotingsjaar 2009 de subsidieplafonds, aanvraagperioden en tarieven voor de Subsidieregeling natuurbeheer provincie Utrecht 2007 (PSN) en de Subsidieregeling agrarisch natuurbeheer provincie Utrecht 2007 (PSAN) vast te stellen. Deze regelingen worden gebruikt voor het beheer en de inrichting van natuur door agrariërs, particulieren en natuurorganisaties.

De subsidieregelingen bieden Gedeputeerde Staten de mogelijkheid beheersovereenkomsten die aflopen te verlengen en nieuwe beheersovereenkomsten af te sluiten. Daarnaast stellen Gedeputeerde Staten voor de PSN een subsidieplafond vast voor de functieverandering van agrarische grond naar particulier natuurbeheer en de inrichting van deze gronden.

De provincie stelt subsidieplafonds vast om te voorkomen dat provinciale budgetten worden overschreden. De hoogte van het subsidieplafond is afhankelijk van het beschikbare budget, het aantal beheersovereenkomsten dat in 2008 afloopt, het te verwachten aantal aanvragen voor 2009, de hoogte van de vergoedingen per regeling, de looptijd van de overeenkomsten en de prestatieafspraken gemaakt in de Bestuursovereenkomst ILG en het Collegeprogramma. Voor het bepalen van de plafonds zijn agrarische natuurverenigingen en natuurbeherende organisaties geconsulteerd.

In de gehele provincie is het mogelijk om subsidieovereenkomsten voor de PSN en de PSAN die dit jaar aflopen, te verlengen. Verder kunnen in de gehele provincie subsidieaanvragen voor de PSAN worden ingediend voor het beheer van botanische perceels-, akker- en landschapspakketten. Daarnaast kunnen nog lopende contracten voor weidevogelbeheer in de hele provincie worden verzwaard voor de resterende looptijd. Voor de PSN kunnen subsidieaanvragen worden ingediend voor gronden die in de provinciale natuurgebiedsplannen zijn aangeduid als natuurgebied.

Subsidieaanvraag indienen
De aanvraagperiode voor subsidies loopt van 17 november 2008 tot en met 16 januari 2009. U kunt een verzoek om subsidie schriftelijk indienen bij: de Dienst Regelingen, Front Office, Postbus 360, 9400 AH Assen, of via de website: www.hetlnvloket.nl

Meer informatie: Veronica Gieben, telefoon 030 - 258 3207