Gemeente Dongen


Startsein woningbouwlocatie Mr. Janssenweg

Op maandag 3 november jl. is door de Ontwikkelingsmaatschappij V.O.F. Dongen-Vaart, en de gemeente Dongen de exploitatieovereenkomst voor het ontwikkelen van de woningbouwlocatie aan de Meester Janssenweg in Vaart ondertekend.

Hiermee is het officiële startsein voor het bouwrijp maken van het nieuwe woongebied gegeven. De Ontwikkelingsmaatschappij V.O.F. Dongen Vaart, een samenwerkings-verband tussen woningcorporatie DWV uit Dongen en bouw- en ontwikkelingsbedrijf Van Wanrooij uit Geffen, kan het gebied nu bouwrijp gaan maken. Vervolgens kan de geplande woningbouw gerealiseerd gaan worden. Na een lange voorbereidingstijd kan nu eindelijk op de locatie zelf gewerkt worden.

Bouwvergunningen
Nu de exploitatieovereenkomst is ondertekend kunnen de bouwvergunningen voor de woningen in de eerste fase van het plan een dezer dagen verleend worden. Het is duidelijk dat alle partijen nu vooruit willen. Op de locatie zelf is gisteren namelijk daadwerkelijk een begin gemaakt met de werkzaamheden, aldus wethouder Velthoven. Gestart wordt met de aanleg van rioleringen, bouwwegen, grondwerk en nutsvoorzieningen.

Riolering
De riolering vangt het hemelwater (zoals regen en sneeuw) straks in een apart systeem op. Met dit systeem komt schoon regenwater voortaan niet meer terecht in het riool, maar gewoon in de grond. Hierdoor worden het riool en de rioolzuivering minder belast.

Wegomleiding
In verband met de werkzaamheden, wordt de Meester Janssenweg opengebroken tussen huisnummer 15 en 19. Van 3 november tot en met 30 januari 2009 is de Meester Janssenweg niet toegankelijk voor het gemotoriseerd verkeer. Er is dan een omleiding van kracht via de Vaartweg Gaasjesweg Fazantenweg. Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van het huidige fietspad langs de Meester Janssenweg.