Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid


04 nov 2008

SelectaDNA wint PKVW-innovatieprijs 2008

SelectaDNA van de Rhine Consulting Group heeft de PKVW-innovatieprijs 2008 in de wacht gesleept. Het doel van deze prijs is om innovatieve ontwikkelingen, die aantoonbaar resultaten bereiken met preventie van criminaliteit en overlast, te stimuleren.

De PKVW-innovatieprijs 2008 werd gisteren uitgereikt tijdens het landelijke congres `Samen werken aan veilig wonen'. Naast de Rhine Consulting Group waren de genomineerden: OnsBrabantnet met het product AltijdThuis en Stenman Holland BV met AXA Remote. De onafhankelijke jury beoordeelde de aanmeldingen op het innovatieve karakter, het veiligheidsbevorderende effect, gebruiksvriendelijkheid, veelzijdigheid en de mogelijke verdere ontwikkelingen.

SelectaDNA
SelectaDNA is een preventiestrategie tegen vermogensdelicten die inmiddels in meerdere gemeenten waaronder gemeente Rotterdam en gemeente Venray is ingezet. In Engeland worden met SelectaNDA opvallende resultaten geboekt op het gebied van inbraak- en diefstalpreventie. Een inbreker laat voortaan niet alleen DNA sporen achter, maar neemt ze ook mee. SelectaDNA is een lijmachtige stof die hard en transparant opdroogt en onder UV licht helder oplicht. In de stof is synthetisch DNA materiaal opgenomen dat aan iedere kit een unieke en niet te vervalsen code geeft.