Ingezonden persbericht


Oud-directeur Jeu Claes koninklijk onderscheiden

Woerden, 4 november 2008
Oud directeur Jeu Claes (60) is koninklijk onderscheiden voor zijn inzet voor de horecabranche. De afgelopen 11 jaar is hij het gezicht geweest van de vereniging Koninklijke Horeca Nederland waarin voor een enorme groei van het aantal leden heeft gezorgd. Per 1 juni 2008 heeft hij zijn functie overgedragen aan Lodewijk van der Grinten.

Onder leiding van Jeu Claes heeft Koninklijke Horeca Nederland de afgelopen jaren een enorme groei gerealiseerd. Het ledenaantal is fors gestegen van 12.000 naar 21.000 leden en er heeft een grote professionalisering van de vereniging plaatsgevonden. Mede door zijn inzet en gedrevenheid is de brancheorganisatie uitgegroeid tot een serieuze gesprekspartner bij de landelijke overheid. Door zijn toedoen werden tradities doorbroken zoals van een stoffige CAO naar een modern instrument voor ondernemers en de afschaffing van het Sociaal Fonds Horeca.

Na 11 jaar directeurschap heeft Jeu Claes nu meer tijd voor zijn gezin, kleinkinderen en hobby's. Ook is hij nog steeds actief in een aantal commissariaten. De vereniging Koninklijke Horeca Nederland heeft veel respect voor Jeu Claes en hem daarom voorgedragen om zo waardering te uitten voor zijn ondernemerschap en grote inzet voor de horeca. De loco-burgemeester van Zevenbergen mr. Ada Grootenboer was aanwezig om Jeu Claes de bijhorende versierselen op te spelden.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie -