Gemeente Den Haag

INTERNATIONALE METROPOLIS CONFERENTIE IN 2010 IN DEN HAAG (4 november)

De vijftiende Internationale Metropolis conferentie komt naar Den Haag. Wethouder Rabin Baldewsingh (Burgerschap) heeft de meest prestigieuze internationale conferentie over migratie en burgerschap naar Den Haag weten te halen. Metropolis is een groot internationaal netwerk van politici, onderzoekers en professionals die zich bezighouden met migratie- en integratievraagstukken. De conferentie vindt plaats in oktober 2010.

"Dit is een mijlpaal voor onze stad. In 2006 ben ik gestart met het burgerschapsbeleid in Den Haag. Burgerschap betekent voor ons dat mensen zich betrokken voelen bij hun leefomgeving. Dat zij zelf ook bijdragen aan het verbeteren van het sociale klimaat en verantwoordelijkheid nemen voor hun sociale omgeving. Deze boodschap draag ik dagelijks uit in de stad. Ook internationaal is er veel aandacht en steun voor deze benadering. Daarom ben ik er trots op dat de Metropolis naar Den Haag komt. Door deze conferentie naar Den Haag te halen, zou je kunnen zeggen: Den Haag is de Multiculturele Internationale Stad van Vrede en Recht", aldus Baldewsingh.

Wethouder Baldewsingh heeft op 31 oktober in Bonn de Haagse plannen voor de conferentie in 2010 gepresenteerd. De Metropolis conferentie heeft de presentatie met veel enthousiasme ontvangen. Den Haag kan daarom uitkijken naar meer dan 1.000 congresgangers die gaan deelnemen aan ruim 100 workshops en plenaire sessies.