Scholieren stemmen massaal voor Obama

04/11/2008 17:09

Instituut voor Publiek en Politiek

Als het aan de middelbare scholieren in ons land ligt, kan presidentskandidaat Barack Obama zich opmaken voor het Witte Huis. Vandaag hebben zo'n 10.000 scholieren tijdens de nationale Scholierenverkiezingen hun stem uitgebracht voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De grote favoriet blijkt Barack Obama. De democraat kreeg maar liefst 90,8% van de stemmen. Republikein John McCain is met 9,2% aanmerkelijk minder favoriet bij de jeugd.

De populariteit van Obama blijkt per school nogal uiteen te lopen. Uitersten hierbij waren respectievelijk 100% en 50%. McCain wist vandaag op geen enkele school een meerderheid te halen. Aan de Scholierenverkiezingen deden 47 scholen mee, verspreid over het land. Er kon uitsluitend via internet worden gestemd en wel tussen 08.00 en 16.00 uur.

Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat er Scholierenverkiezingen voor de Amerikaanse president zijn gehouden. De verkiezingen zijn een initiatief van het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP). Naast de Scholierenverkiezingen bracht het IPP onlangs een speciale Onderwijskrant over de presidentsverkiezingen uit en lanceerde eerder dit jaar de StemWijzer USA.

Meer informatie en de uitslagen per school vindt u op www.scholierenverkiezingen.nl





http://www.scholierenverkiezingen.nl