Persbericht

4 november, 2008

Avanade presenteert nieuw data mining algoritme voor SQL Server

Avanade, een internationaal consultancybureau voor IT-oplossingen, brengt een nieuw data mining algoritme als plug-in voor Microsoft SQL Server uit op Codeplex - www.codeplex.com. Deze data mining plug-in ondersteunt het populaire Support Vector Machine data mining algoritme. De plug-in kan geïnstalleerd worden op SQL Server 2005 en 2008. Doordat het project op Codeplex is uitgebracht is het open source geworden.

Support Vector Machines zijn in staat om het traditionele data mining probleem van classificatie op te lossen. Met classificatie probeert men voorbeelden in categorieën te verdelen. Er zijn vele toepassingen die met behulp van Support Vector Machines kunnen worden gemaakt, zoals tekstcategorisatie, handschrift- en gezichtsherkenning, direct marketing en kredietanalyse. De kracht van Support Vector Machines is dat het een generieke oplossing biedt en dat ze zonder veel moeite redelijk snel een goed resultaat opleveren.

In de afgelopen jaren heeft er een explosieve groei in dataopslag en gegevensverwerking plaatsgevonden binnen organisaties. Veel bedrijven hebben daarom nu grote archieven waarin enorme hoeveelheden data zijn opgeslagen. Door deze enorme groei is er een kloof ontstaan tussen de hoeveelheid gegevens die we opslaan en de hoeveelheid kennis we werkelijk hebben over de opgeslagen informatie. Data mining-technieken zoals Support Vector Machines zijn in staat om onze kennis over de opgeslagen gegevens te vergroten.

Met de plug-in in SQL Server kan iedereen nu de Support Vector Machines gebruiken in het Microsoft data mining-framework. De diensten die dit framework biedt maken het mogelijk om direct vanuit Excel te analyseren en het data mining-proces te automatiseren. De plug-in bestaat niet alleen uit het algoritme, maar komt ook met een data mining-viewer. Deze viewer geeft de patronen die ontdekt worden door de plug-in weer in grafieken uit Excel 2007.

"Mijn collega Joris Valkonet heeft het mogelijk gemaakt dat de plug-in open source wordt gedeeld", zegt Edwin Jongsma, Capability Director Solution Development bij Avanade Nederland. "Iedereen kan de plug-in nu gebruiken en aanpassen naar zijn eigen wensen. Daarnaast zijn wij erg trots dat Avanade in staat is om dit soort complexe toepassingen te maken."

(342 woorden)