Partij van de Arbeid

'Meer 45 plussers aan het werk'

04-11-2008 03:52

De afgelopen twee jaar hielp het Centra Werk en Inkomen 55 duizend extra 45 plussers aan werk. In navolging van dit succes wil PvdA-staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nu nog eens 15 duizend oudere werkzoekenden aan een baan helpen.

Sinds januari 2007 zijn al ruim 130 duizend 45 plussers door het CWI aan werk geholpen, schrijft Aboutaleb in een brief aan de Tweede Kamer. Dat is ruim 25 duizend meer dan de oorspronkelijke doelstelling voor het einde van dit jaar. De stijging is het gevolg van het invoeren van het Actieplan Talent 45+ dat het kabinet vorig jaar opstelde om meer 45 plussers aan werk te helpen. Over een periode van twee jaar moest het CWI 30 duizend extra 45 plussers aan een baan helpen. Dat zijn er uiteindelijk 55 duizend geworden.

Ondanks het ruimschoots behalen van de doelstelling vindt Aboutaleb dat nog steeds te veel 45 plussers gedwongen aan de kant staan: De kansen van deze groep mensen om een baan te vinden zijn beduidend slechter dan die van jongere generaties. Bij werkgevers blijft er sprake van hardnekkige vooroordelen over de inzetbaarheid van oudere werknemers.

Uit recente cijfers is gebleken dat drie kwart van deze groep meer dan een jaar nodig heeft voor het vinden van een nieuwe werkgever. Veertig procent heeft ruim drie jaar nodig. Met name onder 55 plussers blijven er problemen. In september bedroeg de werkloosheid onder hen 11 procent, een veel hoger percentage dan de 5,4 procent van de landelijke beroepsbevolking die werkloos is. Slechts twee procent van de 1,2 miljoen vacatures wordt momenteel ingevuld door 45 plussers, aldus het CWI.

De staatssecretaris grijpt het succes van het Actieplan Talent 45+ dan ook aan om nog 15 duizend 45 plussers aan het werk te krijgen. Hij wil dat ongeveer 5,000 hiervan boven de 55 jaar zijn. Gisteren ging daarom de Actieweek 45+ van start. Het CWI organiseert videosollicitaties en rondleidingen bij bedrijven om deze groep mensen op weg te helpen. Werkgevers worden ook gewezen op de mogelijkheden, talenten en ervaring die oudere werknemers hebben.