Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 4 november 2008

Akkoord over nieuwe CAO voor de Binnenscheepvaart

Partijen bij de CAO voor de Binnenscheepvaart (CBRB, Rijn & IJssel en CBOB/ONS aan werkgeverszijde en Nautilus NL en CNV BedrijvenBond aan werknemerszijde) hebben op hoofdlijnen overeenstemming bereikt over een nieuwe, gemoderniseerde bedrijfstak-CAO voor de binnenvaart.

Afgesproken is dat de nieuwe CAO een looptijd krijgt van 1 april 2009 t/m 31 maart 2012. Als voorwaarde is overeengekomen dat de CAO gedurende de gehele looptijd algemeen verbindend verklaard (avv) zal zijn. Daarom zal de CAO eerst na honorering van het avv-verzoek ingaan.

Het akkoord voorziet, naast de voortzetting van de prijscompensatie, in initiële loonsverhogingen van 1 % per 1 april 2009 en 0,5% per 1 april 2010 en 1 april 2011. Tevens wordt in de jaren 2010 en 2011 1% van de loonsom beschikbaar gesteld voor de pensioenen.

Partijen zijn het, na langdurige onderhandelingen, eens geworden over een nieuw beloningsmodel dat door alle bedrijven in de bedrijfstak kan worden toegepast. Daarmee is een arbeidsvoorwaardenpakket tot stand gebracht dat rekening houdt met de toegenomen behoefte van werkgevers en werknemers aan maatwerk op ondernemingsniveau.

De gemaakte afspraken worden vastgelegd in een akkoord dat de werkgevers- en werknemersorganisaties met een positief advies aan hun leden zullen voorleggen.

© CBRB Rotterdam, 4 november 2008
---

Noot voor de redactie (