PvdA Rotterdam


PvdA tevreden met serieuze aanpak jongeren met problemen

Di 4 Nov 2008 - Redactie
PvdA tevreden met serieuze aanpak jongeren met problemen

De PvdA is blij dat het stadsbestuur de multi-problematiek van jongeren serieus oppakt. Wij vragen al langere tijd aandacht voor de 10 á 15 procent van de jongeren die door een opeenstapeling van problemen in een negatieve spiraal zitten, waardoor zij vaak voortijdig hun school verlaten en zorgen voor overlast, aldus PvdA-raadslid Zeki Baran.

De PvdA diende vorige week bij de behandeling van de begroting in de commissie Jeugd, Onderwijs en Cultuur een voorstel in om deze multi-problemen sneller op te sporen en aan te pakken. Baran is blij dat wethouder Geluk (jeugd) vandaag in AD/RD aangeeft dat hij werkt aan een oplossing in samenwerking met scholen en hulpverleners.

Het stadsbestuur wil op iedere school een vaste plek voor verschillende hulpverleners, zodat jongeren met problemen gemakkelijk binnen kunnen komen lopen. Dit past helemaal bij het voorstel van de PvdA dat scholen zich ontwikkelen tot plekken waar de problemen van jongeren vroegtijdig kunnen worden aangepakt. De scholen kunnen deze problemen echter niet zelf oplossen. Daar hebben zij hulpverleners voor nodig, aldus Baran.

Het voorstel van de PvdA zal volgende week in de gemeenteraad behandeld worden, bij bespreking van de begroting 2009. Zeki Baran: "Ik ben blij dat de wethouder en de PvdA op een lijn zitten en dat jongeren met problemen snel worden geholpen!"