Gemeente Waddinxveen


Centrumplan Waddinxveen: B&W verleent vrijstelling bouwvergunning eerste fase

Het college van B&W van de gemeente Waddinxveen heeft op 4 november 2008 vrijstelling verleend van het bestemmingsplan en de bouwvergunning eerste fase voor het Centrumplan. Deze bouwvergunning eerste fase betreft een globale vergunning voor het hele plan, dat een parkeergarage op de begane grond, met daarboven woningen, winkels en kantoren omvat. In deze eerste fase bouwvergunning is het Centrumplan getoetst aan planologische en welstandseisen.

Zienswijzen

Voordat de vrijstelling kon worden verleend zijn alle stukken ter inzage gelegd. Een aantal inwoners heeft van de mogelijkheid gebruik gemaakt om een zienswijze in te dienen. Het college van B&W heeft op 4 november 2008 tevens besloten over deze ingediende zienswijzen. Alle inwoners die een zienswijze hebben ingediend krijgen hierover persoonlijk bericht. Mochten zij het met het besluit van het college niet eens zijn, dan kunnen zij beroep aantekenen bij de rechter.

Start uitvoeringswerkzaamheden

Nu B&W een besluit heeft genomen over de bouwvergunning eerste fase, kunnen de uitvoeringswerkzaamheden van het Centrumplan in overleg met de ontwikkelaar op korte termijn starten.

Bouwvergunning tweede fase

De vrijstellingsaanvraag voor de bouwvergunning tweede fase is inmiddels ingediend. Daarbij wordt het Centrumplan getoetst aan alle technische zaken die geregeld zijn in het Bouwbesluit. Denk daarbij aan eisen m.b.t. veiligheid, bruikbaarheid, gezondheid en energiezuinigheid. Naar verwacht volgt het besluit van het college van B&W over de tweede fase nog dit jaar.

Publicatie

Het vrijstellingsbesluit bouwvergunning eerste fase wordt gepubliceerd in de Gemeenterubriek in het Weekblad voor Waddinxveen. In deze Gemeenteberichten wordt tevens bekend gemaakt wie beroep bij de rechtbank kan indienen tegen het besluit van B&W.