FloraHolland


Nieuwe voetgangersoversteekplaats bij vestiging Aalsmeer

AALSMEER (4 november 2008) - Op dinsdag 4 november 2008 heeft FloraHolland vestiging Aalsmeer op de Legmeerdijk een oversteekplaats voor voetgangers in gebruik genomen. Tussen locatie Centrum en locatie Zuid is met stoplichten een extra voetgangersvoorziening gecreëerd. Hierdoor wordt het oversteken van de Legmeerdijk voor voetgangers aanzienlijk veiliger. De opening werd verricht door Alex Limburg (manager Facility Management bij FloraHolland Aalsmeer), Robert Roodenburg (directeur Vereniging voor Groothandelaren in Bloemkwekerijprodukten) en Harry Brockhoff (bestuur Vereniging van Eigenaren VBA-Zuid Terrein). Ook aanwezig waren vertegenwoordigers van de gemeente Aalsmeer en Uithoorn.

Samenwerking
Bij de opening roemde Alex Limburg de samenwerking tussen FloraHolland vestiging Aalsmeer, de Stadsregio Amsterdam, VVE VBA-Zuid Terrein, gemeenten Uithoorn en Aalsmeer en provincie Noord-Holland. Subsidie werd verleend door de Stadsregio Amsterdam (een samenwerkingsverband van zestien gemeenten werkend aan de verbetering van bereikbaarheid, leefbaarheid en economische ontwikkeling). Volgens de Stadsregio Amsterdam sluit het project aan op de doelstellingen in het Regionaal Verkeer & Vervoerplan (RVVP): verbetering van veiligheid en bereikbaarheid van openbaar vervoer.

Nieuwe stap veiligheidscampagne
Met de opening van de oversteekplaats voor voetgangers is een nieuwe stap gezet in de veiligheidscampagne `Onze marktplaats: veilig op de veiling' van FloraHolland vestiging Aalsmeer. Hierin wordt benadrukt dat de veiling en gebruikers van de marktplaats gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor veiligheid. FloraHolland vestiging Aalsmeer neemt verschillende maatregelen om ervoor te zorgen dat veilingterrein en -gebouwen voortaan nog veiliger te gebruiken zijn. De komende maanden ligt de nadruk op verkeersveiligheid. In de loop van 2009 komen naast verkeersveiligheid ook andere vormen van veiligheid aan bod.

Fotobijschrift: Alex Limburg, Robert Roodenburg en Harry Brockhoff openen de nieuwe oversteekplaats voor voetgangers over de Legmeerdijk in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de gemeente Aalsmeer en de gemeente Uithoorn.