Gemeente Wunseradiel


De onderzoek(er) onderzocht

gemeentehuis

Gerben Hoekstra, voorzitter van de Rekenkamer Wûnseradiel, bood tijdens de raadsvergadering van maandag 3 november jl. het eindrapport van het meest recente onderzoek van de Rekenkamer aan aan de gemeenteraad. Het onderzoek draagt de titel `Onderzoek(er) onderzocht". Tijdens het onderzoek is gekeken naar de manier waarop het college omgaat met rechtmatigheid en doelmatigheid van de gemeentelijke administratie. De Rekenkamer komt tot de plezierige conclusie dat de resultaten voor Wûnseradiel positief afsteken bij de andere gemeenten die zijn meegenomen in het onderzoek.

Burgemeester en wethouders moeten regelmatig aan de raad verslag uitbrengen over de doelmatigheid en de rechtmatigheid van het door hen gevoerde bestuur. Dit is vastgelegd in artikel 213a van de Gemeentewet. Maar weinig gemeenten voldoen aan die verplichting.

Dit onderzoek moet leiden tot een meer transparant en beter lokaal bestuur.

Om te kijken naar de stand van zaken in Wûnseradiel hebben we meegedaan aan een landelijk onderzoek waarbij dertien andere gemeenten meededen. Gekeken is naar de manier waarop het college met het onderzoek omgaat en naar de manier waarop het onderzoek nog beter uitgevoerd kan worden. De resultaten van dit onderzoek kunt u lezen in de bijlage.
relevante downloads

* Eindrapport Onderzoek(er) Onderzocht.pdf (251.08 KB)