Ministerie van Buitenlandse Zaken

Verhagen: `Europa met VS een beslissende kracht voor het goede'

04 nov 2008 | Europa en de Verenigde Staten moeten samen werken aan een meer rechtvaardige en democratische internationale orde. Dat schreef minister Verhagen dinsdag in een artikel in de Volkskrant. Disndag wordt duidelijk wie de nieuwe president van Amerika wordt, Obama of McCain

Juist nu de wereld met hoge snelheid verandert moet Europa de banden met gelijkgestemde en bevriende naties koesteren, vindt minister Verhagen (Buitenlandse Zaken): `Europa en de VS delen waarden als vrijheid, democratie en mensenrechten. Die moeten we gebruiken om samen de internationale orde te versterken'. Minister Verhagen vindt dat Europa de taak heeft om de nieuwe president bij de wereld te betrekken.

Minister Verhagen onderstreept dat de gedeelde idealen niet los kunnen worden gezien van eigenbelang: `We zitten niet alleen in Afghanistan om een lang onderdrukte bevolking te helpen; onze aanwezigheid dient ook in ons eigen veiligheidsbelang.' Europa en de Verenigde Staten moeten op die manier als vrienden streven naar een betere wereld.
* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl

Zie ook

* Artikel van Verhagen in de Volkskrant