Het spiritueel c.v. wordt leidend op arbeidsmarkt

04/11/2008 17:34

De Spirituele Vacaturebank

Ter Aar, 4 november 2008 - De afgelopen jaren zijn 'empowerment', 'zingeving', en 'authenticiteit' woorden die onlosmakelijk verbonden zijn aan persoonlijke ontwikkeling. Wat de Spirituele Vacaturebank betreft zijn het vanaf nu woorden die een bijdrage leveren aan de integratie van spiritualiteit in business. Als onderdeel van de missie, visie en strategie van organisaties die de stap maken van de oude naar de nieuwe tijd.

Organisaties en kandidaten komen bij de Spirituele Vacaturebank met elkaar in verbinding op basis van hun spirituele waarden. Het spirituele c.v. staat hierbij centraal.

Zowel de organisaties die adverteren bij de Spirituele Vacaturebank als de kandidaten die zich inschrijven hebben één ding gemeen; ze weten dat er een verandering in gang is gezet van oude tijdsdenken naar nieuwe tijdsdenken. Ze beseffen dat dit zijn gevolgen heeft op de arbeidsmarkt waarbij het "gewone" c.v. niet meer bepalend is maar het spiritueel c.v. veel boeiender en interessanter is voor het krijgen van een verbinding. Want hiermee vinden we de raakvlakken op een dieper bewustzijnsniveau, op een spiritueel niveau.

De verbindingen en contracten die ontstaan zijn succesvol in de breedste zin van het woord: dus niet alleen materieel, maar ook en misschien wel vooral op fysiek en geestelijk niveau.

De daarvoor ingerichte omgeving is de Spirituele Vacaturebank.

In de strikte betekenis wordt met spiritualiteit bedoeld: 'het bewustzijn dat in relatie staat met een hogere werkelijkheid. Het overschrijden van een grens van een gewone vorm van waarnemen of bewustzijn'. Bewustzijn is weten wat je ziet, hoort of voelt, weten wat er in je omgaat en daarover kunnen vertellen. Deze ontwikkeling zit op vier niveaus; het mentale, fysieke, emotionele en spirituele niveau. De Spirituele Vacaturebank brengt mensen en organisaties met elkaar in verbinding die deze vier niveaus willen ontwikkelen of hebben ontwikkeld en dit willen integreren in hun dagelijkse doen en laten dus ook in hun werk.

Arbeidsmarkt

De Spirituele Vacaturebank speelt in op de signalen uit de arbeidsmarkt: dat passende kandidaten moeilijk te vinden zijn en vacatures open blijven staan. Wij zijn van mening dat dit niet het geval hoeft te zijn. Door op een andere manier verbindingen te leggen en naar kandidaten te kijken, worden projecten/vacatures gekoppeld met geschikte kandidaten.

De stroming die we daarbij in de gaten houden is die van de Cultural Creatives. Zij vormen een snelgroeiende subcultuur van gemotiveerde en creatieve potentiële kandidaten. Een op de vier Nederlanders blijkt tot deze groep te behoren. Een Cultural Creative herkent zich niet meer in de heersende cultuur van haast, geld en productiviteit. Ze hebben een hekel aan massaproductie en eenzijdige nadruk op succes. Ze zijn optimistisch en idealistisch, ze willen het grotere verband zien en verzamelen daar zelfstandig informatie voor bij elkaar.

De oude tijd past niet meer bij hun en daarom heeft deze snelgroeiende groep grote invloed op bedrijven en organisaties. Informatievoorziening moet anders, traditionele marketing werkt niet voor deze groep mensen, en binnen organisaties waar zij als werknemer werkzaam zijn zullen zij een sterke focus hebben op duurzaamheid, innovatie en sociale verantwoordelijkheid.

Voor organisaties zijn deze Cultural Creatives interessant omdat ze op zoek zijn naar ondernemerschap en creativiteit, ze zijn een bron van creatieve energie.

Daar zij niet kunnen en willen werken in bureaucratische omgevingen - is hun neiging te verzelfstandigen enorm groot. Het aantal ZZP'ers is de afgelopen tijd dan ook aanzienlijk snel gegroeid.

Bedrijven die in en met de nieuwe tijdsenergie werken, bieden een platform waar ondernemerschap kan floreren, creativiteit kan groeien en waaruit niet gewerkt wordt geregeerd door structuur en regels maar vanuit natuurlijk leiderschap en met erkenning van de unieke talenten van ieder individu.

Missie Spirituele Vacaturebank

De missie is het verbinden van spirituele ondernemingen aan spiritueel bewuste mensen. Tussen oude tijd en nieuwe tijd. Wanneer je deze twee werelden integreert komen mensen en organisaties bij hun kern.

De Spirituele Vacaturebank is een samenwerking van de Duurzame vacaturebank, ExpertSelect Nederland en Twelvetraining. Voor meer informatie: www.spirituelevacaturebank.nl