Gemeente Venlo


Maaswaard-werkzaamheden van start


4-11-2008

Wethouder Mark Verheijen heeft zaterdag 1 november officieel de eerste hap grond genomen in het Maaswaard-gebied. De handeling markeert de start van diverse werkzaamheden die Venlo Centrum Zuid een geheel nieuw aanzicht zullen geven.

"Opgeteld spreken we over investeringen van 250 miljoen euro," zei wethouder Verheijen. "Maar dat niet alleen. Als stadsbestuur laten we zien dat het ons menens is met 'Werk in Uitvoering'. We kunnen na jaren voorbereiding eindelijk de geur van beton opsnuiven in Venlo. Het woonzorgcomplex, de Nedinsco, het nieuwe Stadskantoor; allemaal nieuwe investeringen die op stapel staan. Wie hier over tien jaar rondloopt, kent de Maasoevers van Venlo niet meer terug."

Het werk aan de Maaswaard gaat nu de tweede fase in. Deze loopt af in de zomer van 2009. De werkzaamheden omvatten het graven van een nieuwe geul voor de Maas, zodat deze bij hoogwater meer water kan bergen. De geul is overigens al klaar voordat het hoogwaterseizoen begint, in januari. Verder krijgt de Prof. Gelissensingel een compleet nieuwe aansluiting op de Eindhovenseweg en wordt de Molensingel heringericht. In totaal kosten deze werkzaamheden bijna 10 miljoen euro.

De bouwvergunning voor het woonzorgcomplex in Maaswaard is verleend. Er komen circa 115 appartementen en de start van de bouw staat gepland voor april 2009. Momenteel zoekt Woningstichting Venlo-Blerick een aannemer.

Voor de Nedinsco doen Woningstichting Venlo-Blerick en de gemeente Venlo nog onderzoek naar de haalbaarheid van restauratie binnen de geraamde budgetten. De voorbereidingen voor de Weerdtoren zijn in zoverre afgerond dat de grond bouwrijp is en het bestemmingsplan gereed.