Gemeente Venray


04 november 2008

Gemeente Venray blijft VVV-winkel steunen

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Venray wil ook de komende 2 jaar geld beschikbaar stellen voor de lokale VVV-vestiging aan het Henseniusplein. Een evaluatie van het functioneren van de winkel leert dat het bezoek aan de winkel toeneemt en de omzet groeit. In het eerste halfjaar is er zelfs sprake geweest van een bescheiden winst.

Dit jaar steekt Venray ongeveer EUR 25.000 in de vestiging en staat de gemeente ook nog garant voor eventuele tekorten. Dat laatste is nu wellicht niet nodig.

Wethouder Heldens is tevreden met dit resultaat: "We hebben per 1 januari 2008 onze winkel ondergebracht bij een regionale Stichting die voor vier gemeenten de winkels beheert. Omdat we wilden afwachten hoe dit zou gaan lopen hebben we voorlopig voor één jaar onze bijdrage beschikbaar gesteld. De Stichting laat nu zien het beheer op een goede manier uit te voeren. Vandaar dat wij er nu voor kiezen om de komende twee jaar geld hiervoor te reserveren".

Een goed functionerende VVV-winkel draagt bij aan een effectieve Venray-promotie. Dit is met het oog op grote regionale toeristische ontwikkelingen, maar bijvoorbeeld ook in verband met de Floriade in 2012, van groot belang.

De gemeenteraad van Venray neemt op 16 december een besluit over het voorstel van het college.