Gemeente Purmerend

Tentoonstelling 'kletsnat' kinderboerderij De Ridder

04 november 2008

Kinderen maken kennis met dierenleven onder water

Tot en met december 2008 is de tentoonstelling 'Kletsnat' voor alle bezoekers van kinderboerderij De Ridder te bezichtigen. Kinderen kunnen op de tentoonstelling ontdekken wat het leven van waterdieren inhoudt. Daarbij worden ze begeleid door een watermagiër. Hij vertelt een verhaal waarna de kinderen zelf aan de slag gaan met toverstokjes en spreuken om de dieren (zogenaamd) te kunnen verstaan.

De komende maanden komen 80 groepen van verschillende basisscholen uit Purmerend naar de kinderboerderij om meer te weten te komen over water. De midden- en bovenbouw krijgen een waterles van Natuur en Milieu Educatie Purmerend en doen proefjes over watervervuiling. De onderbouw bezoekt de tentoonstelling.

De tentoonstelling 'Kletsnat' is voor iedereen tot en met december 2008 dagelijks te bezichtigen in de educatieve ruimte op kinderboerderij De Ridder. De kinderboerderij is gevestigd in het Leeghwaterpark 4 in Purmerend. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot 16.30 uur en zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur. Entree is gratis.