Datum: 4 november 2008

Oegstgeest Fietsers negeren rood licht Negenentwintig fietsers en één bromfietser reden dinsdagmorgen 4 november door het rode licht op de kruising Haaswijklaan met de President Kennedylaan en de Irislaan en kregen daarvoor een bekeuring. Voor fietsers is dat 60 euro en voor bromfietsers 100 euro. Het was vooral jeugd dat het niet zo nauw namen met de verkeersregels die er zijn voor de verkeersveiligheid. Met name vanmorgen was het met dichte mist gevaarlijk op de weg.

Leiden Verdachten aangehouden voor poging tot inbraak in woning Dankzij een oplettende buurtbewoner is het de politie dinsdag 4 november gelukt om twee mannen aan te houden die vermoedelijk probeerden in te breken in een woninga an de Fruinlaan. De buurtbewoonster zag de twee rond 10.50 uur in de tuin van de woning lopen en aan achterdeur en raam rommelen. Ook belden de twee aan de voordeur van de woning. De politie trof de twee, een 19 jarige man uit Leiden en een 21 jarige man uit Den Haag aan op de Cobetstraat waar ze werden aangehouden. Ze zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Leiden Verdachte van heling fiets aangehouden De politie heeft dinsdag 4 november rond 01.15 uur een 40 jarige Leidenaar op het Papegaaisbolwerk aangehouden op verdenking van heling van een fiets. Agenten zagen de Leidenaar, een bekende van de politie, fietsen en hielden hem staande voor een controle omdat de fiets kenmerken van diefstal vertoonde. De fiets werd nagetrokken bij de meldkamer waarna bleek dat het rijwiel als gestolen geregistreerd stond. Volgens de Leidenaar had hij de fiets voor 75 euro gekocht op een rommelmarkt.

Fietsendiefstal en heling aanpak (algemeen) Fietsendiefstal behoort tot de categorie kleine criminaliteit, maar niettemin krijgen veel mensen er in hun leven een of meerdere keren mee te maken en zorgt het voor veel ongemak en frustratie. De politie pakt heling en fietsendiefstal daarom aan en houdt regelmatig controles. Nog regelmatig kan de politie de gestolen fiets niet direct aan een aangifte linken. De politie vraagt dan ook om altijd aangifte te doen van een gestolen fiets. Via de website www.fietsendiefstal.nl kan er een fietsenpaspoort aangemaakt worden waarin alle unieke eigenschappen van de fiets kunnen worden genoteerd. Op het moment dat de fiets gestolen is kan er eenvoudig aangifte gedaan worden. Dit kan overigens via www.politie.nl.

Sinds 28 januari 2008 is het landelijke fietsdiefstalregister via internet openbaar te raadplegen. In het fietsdiefstalregister kunt u controleren of een fiets als gestolen geregistreerd staat. Heel handig voor de aanschaf van een tweedehands fiets of ter controle van de aangifte van uw gestolen fiets. Uw fiets is dan landelijk herkenbaar als gestolen. Meer informatie kunt u vinden via www.fietsdiefstalregister.nl

Let op: alleen de aangiftes van na 1 januari 2008 zijn opgenomen in het fietsdiefstalregister.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Bedrijfsinbraak Dinsdag 4 november is rond 04.30 uur ingebroken in een bedrijf aan de Dorpsstraat. Men heeft het slot van de deur geforceerd om binnen te komen. Uit de winkel is een hoeveelheid kleding weggenomen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844. --- einde berichten ---
---

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305

---- --