Politie Zuid-Holland-Zuid

4 november Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 04-11-2008 o Persberichten district II

BOTSING TUSSEN BROMFIETS EN AUTO
SLIEDRECHT Op maandag 3 november 2008 zijn omstreeks 07.00 uur een personenauto en een bromfiets met elkaar in botsing gekomen. De bestuurster van de bromfiets, een 45-jarige vrouw uit Sliedrecht, stak het kruispunt van de Parallelweg naar het fietspad van de Spoorbrug over. Op dat moment kwam er een personenauto, bestuurd door een 23-jarige man uit Sliedrecht, van links en de voertuigen kwamen met elkaar in botsing. De bestuurder van de personenauto reed vermoedelijk door rood licht. De bestuurster van de bromfiets is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. Daar bleek dat zij een gebroken polsen een gekneusde pols en een gezwollen voet heeft opgelopen. Personeel van de regionale Verkeersondersteuning stelt een technisch onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval. De politie maakt proces-verbaal op.

GORDELCONTROLE
PAPENDRECHT- Tijdens een gordelcontrole hebben politieagenten van het wijkteam 12 bekeuringen uitgeschreven aan bestuurders die geen autogordel droegen. Ze hielden de controle op maandagmiddag 3 november 2008 op de Jan Steenlaan. Overtreders werden staande gehouden en kregen direct een bekeuring.

INBRAAK WONING
GORINCHEM Op maandagavond 3 november 2008 is tussen 18.30 en 19.30 uur ingebroken in een woning aan de Dokter Schoyerstraat. Toen de bewoners thuis kwamen bleek dat het slot van de achterdeur was opengebroken en dat een bank voor de deur van de woonkamer was geschoven. Vanuit de woonkamer werden een TV en een laptop gestolen. Op de bovenverdieping waren alle kasten leeggehaald en heeft men sieraden gestolen. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

HELING
PAPENDRECHT Een 15-jarige jongen uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden wegens heling van een gestolen bromfiets. Dit gebeurde op maandagavond 3 november 2008. De eigenaar van de bromfiets zag in een garagebox aan de Savornin Lohmanlaan onderdelen van zijn gestolen bromfiets. De 15-jarige was aan het werk aan de bromfiets. Hij verklaarde dat hij de bromfiets van een onbekende had gekocht. Hij is na verhoor heengezonden. De politie heeft de zaak in onderzoek en maakt proces-verbaal op.