Politie Zuid-Holland-Zuid

4 november Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 04-11-2008 o Persberichten district I

ZWERFVUILCONTROLE: 7 BEKEURINGEN
DORDRECHT - Een milieucontrole nabij scholen op het Leerpark heeft op 3 november geresulteerd in zeven bekeuringen voor het onjuist weggooien van afval. Agenten in burger controleerden een paar uur op de Maria Montessorilaan, Prof Waterinklaan, Jan Ligthartlaan en Eemsteynstraat. Er werd ook bekeurd voor rijden door rood licht, niet-handsfree bellen en het rijden aan de verkeerde kant van een vluchtheuvel. De controle was een samenwerking van Surveillancedienst, Politiesurveillanten en de milieuafdeling van de afdeling Toezicht van de gemeente. Met de controle hoopt de politie de jeugd bewust(er) te maken van de ergernis en milieuvervuiling die het onjuist weggooien van zwerfvuil met zich meebrengt.

TASJESROOF
ZWIJNDRECHT Een 73-jarige vrouw uit Zwijndrecht is van haar tasje beroofd. Dit gebeurde op maandagmorgen 3 november 2008 rond 10.00 uur in de Surinamestraat. De vrouw had net boodschappen gedaan in een winkel aan de Karel Doormanlaan en was op weg naar huis. De vrouw liep met haar rollator in de Surinamestraat toen ze opeens een harde duw in haar rug kreeg van een jongen die haar met de fiets achterop reed. De vrouw viel bijna en raakte haar oriëntatie kwijt. De jongeman op de fiets pakte direct haar tas welke de vrouw met de draagriem enige keren rond de handvatten van de rollator had gedraaid. De vrouw probeerde nog om de tas vast te houden doch dit lukte niet. De jongen ging er met haar tas vandoor en fietste in de richting van de Witte de Withstraat. Een onbekende man die met de auto langs kwam stopte en ging lopend achter de dader aan. Het lukte de man niet de dader te achterhalen. De geschrokken vrouw ging daarna naar huis en belde de politie. In de tas zat haar portefeuille met daarin een klein geldbedrag, een identiteitskaart en een pasje van de zorgverzekeraar. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar de dader die ongeveer 16 jaar oud is.

VERKEERSCONTROLE IN DORDRECHT
DORDRECHT Het Verkeershandhavingsteam (VHT) hield op maandag 3 november een verkeerscontrole in Dordrecht aan de Brouwersdijk, Krispijnseweg, Weeskinderendijk Beneden en de Maarten Harpertzoon Trompweg. Er zijn 27 bekeuringen uitgeschreven voor, rijden zonder gordel, rijden zonder helm, bellen tijdens het rijden en rijden zonder geldig rijbewijs. Er werden 797 voertuigen gecontroleerd.

VERDACHTEN WINKELDIEFSTAL AANGEHOUDEN
DORDRECHT Twee mannen van 41 en 49 jaar uit Dordrecht zijn aangehouden wegens winkeldiefstal. Dit gebeurde op maandagmiddag 3 november in een winkel aan de Korte Parallelweg. Het tweetal was s morgens betrapt door winkelpersoneel toen ze een aantal flessen drank stalen. Ze wisten de winkel te verlaten. Toen zij s middags weer in de winkel verschenen, waarschuwde winkelpersoneel de politie. Politieagenten hielden daarop de twee mannen aan en sloten ze in. De verdachten zijn in verzekering gesteld. Ze ontkennen vooralsnog de diefstal gepleegd te hebben.

VERNIELING RUIT
DORDRECHT Een 15-jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden wegens vernieling van een ruit. Dit gebeurde op maandagavond 3 november 2008 omstreeks 21.30 uur op de Balsa. De bewoner hoorde glasgerinkel en zag dat er een ruit was ingegooid met een steen. Hij zag drie jongens wegfietsen en belde de politie. Een dag eerder werd ook al een steen tegen de ruit gegooid, doch deze veroorzaakte geen schade. De politie heeft de zaak in onderzoek en hield in de loop van dinsdagmorgen 4 november een 14-jarige jongen uit Dordrecht aan. Beide jongens zijn ingesloten en de politie zet het onderzoek voort.

ONGELDIG RIJBEWIJS
HENDRIK IDO AMBACHT Een 37-jarige man uit Rotterdam is door politieagenten aangehouden wegens rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Dit gebeurde op dinsdagochtend 4 november 2008 omstreeks
01.10 uur op de Rijksweg A15. Tijdens een controle bleek dat het rijbewijs van de man sinds november 2006 ongeldig was verklaard. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.