Persberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 04-11-2008

Drugsdeal

AMERSFOORT Op maandag 3 november heeft de politie omstreeks 16.00 uur een man aangehouden omdat hij harddrugs had gekocht op een parkeerplaats aan de Ringweg Randenbroek.

De agenten zagen hoe de verdachte, een 44-jarige man uit Amersfoort, een bekende van de politie, naast zijn fiets op de parkeerplaats op iemand stond te wachten. Vervolgens kwam er een auto aangereden en was het duidelijk te zien dat de bestuurder van de auto iets aan de verdachte overhandigde. Hierop overhandigde de verdachte ook iets aan de bestuurder. Omdat het hier om een drugsdeal kon gaan, is de politie achter de verdachte aangegaan. Toen de verdachte zijn shag uit zijn zak haalde, viel er een bolletje wit op de grond. Hij gaf aan dit zojuist gekocht te hebben van de bestuurder van de auto.

Hierop is de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor werd de verdachte weer heengezonden. De politie doet onderzoek naar de bestuurder van de auto.

Heling

AMERSFOORT Op maandagavond 3 november heeft de politie omstreeks 21.00 uur een 20-jarige man uit Amersfoort staande gehouden aan de Plotterweg op verdenking van heling. De fiets waarop de man fietste gaf hiertoe aanleiding. Deze zag er door het slot dat aan één boutje bungelde en een kapot achterlicht verdacht uit. Bij controle bleek dat het framenummer aan de linkerzijde was weggekrabt, terwijl dit aan de rechterzijde was vergeten. De fiets is meegenomen naar het bureau. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of de fiets inderdaad gestolen is. Met de verdachte zal dan een afspraak worden gemaakt voor verhoor.