Politie Haaglanden

Persberichten 4 november

Haaglanden, 04-11-2008

Dodelijke schietpartij
Den Haag Een 32-jarige Hagenaar is maandagavond 3 november om het leven gekomen bij een schietpartij op de Binckhorstlaan. De politie kreeg omstreeks 20.15 uur een melding van een schietpartij. Op de aangegeven locatie troffen de agenten in een stilstaande auto de overleden man aan. Hij was door schotwonden om het leven gekomen. Een rechercheteam onderzoekt de zaak.

Hardleers
Den Haag Een 36-jarige automobiliste uit Den Haag bleek dinsdagochtend 4 november erg hardleers te zijn. Agenten troffen de vrouw om 01.45 uur in een geparkeerde auto op de Tubbergenstraat aan en constateerden dat zij onder invloed was. Zij gaven de vrouw een rijverbod en drukten haar op het hart om niet te gaan rijden. Korte tijd later zagen zij de vrouw toch rijden. Zij lieten de vrouw stoppen en hielden haar aan. Hierop ontstak de vrouw in woede en verzette zich hevig tegen haar aanhouding. Nadat de vrouw onder controle was gebracht, werd zij overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde zij om mee te werken aan een blaastest en wilde ze geen verklaring afleggen. De vrouw moest een bloedproef ondergaan en kreeg een proces-verbaal en rijverbod.

Straatbrand
Den Haag Een 27-jarige Hagenaar is dinsdagochtend 4 november op Het Oord aangehouden. De man wordt ervan verdacht een grote hoeveelheid afval in brand te hebben gestoken. De politie kreeg omstreeks 01.25 uur een melding dat op de kruising Het Oord/Zonneoord een grote hoeveelheid grof vuil in brand was gestoken. Toen de agenten bij de aangegeven locatie kwamen, troffen zij een behoorlijke brand aan. De brandweer heeft de brand geblust. Een getuige belde de agenten en vertelde dat de brandstichter aan de overkant van de straat stond toe te kijken. Hierop werd de 27-jarige man aangehouden.

Gestolen auto
Den Haag Politieagenten zagen maandagavond 3 november omstreeks 22.0 uur een auto met gedoofde lichten op het Heeswijkplein rijden. De auto werd vervolgens op het trottoir geparkeerd, waarna de inzittenden hard wegholden richting Schoonhetenstraat. Daar splitsten de mannen zich op en raakten de agenten hen kwijt. Uit onderzoek werd duidelijk dat de auto gestolen was. Met een speurhond is nog in omgeving gezocht, maar de verdachten werden niet aangetroffen.

Fietster lichtgewond
Den Haag /Loodsduinen Een 54-jarige vrouw uit Den Haag is maandagochtend 3 november lichtgewond geraakt toen zij met haar fiets ten val kwam op de Madesteinweg. De vrouw fietste omstreeks 08.00 uur op de Monsterseweg en voor haar fietste een man. Toen deze fietser bij de kruising met de Madesteinweg kwam, moest hij stoppen voor een automobilist. De vrouw moest hierdoor ook plotseling remmen en kwam ten val. Door de val klaagde ze over pijn in haar rug en knie. De vrouw werd voor onderzoek naar het Leyenburg ziekenhuis gebracht.

Rijden zonder rijbewijs
Den Haag / Loosduinen Door haar opvallende rijgedrag trok een 18-jarige Haagse automobiliste donderdagmiddag 3 november de aandacht van surveillerende politieagenten. De agenten zagen de vrouw om 13.30 uur op het parkeerterrein aan de Machiel Vrijenhoeklaan rijden. Doordat ze een paar keer keihard remde en haar auto meerdere keren afsloeg, besloten de agenten haar te controleren. Bij die controle bleek dat de vrouw geen rijbewijs had. Zij kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Mannen aangehouden voor beroving
Den Haag Twee Hagenaars van 37 en 39 jaar werden dinsdag 4 november aangehouden nadat zij op de Grote Markt een 45-jarige Hagenaar beroofd hadden van zijn portemonnee. De 45-jarige verliet omstreeks 04.10 uur een horecagelegenheid aan de Grote Markt en werd buiten aangesproken door een onbekende man. Toen hij deze vertelde dat hij op zoek was naar een taxi, verwees de man hem naar de Grote Markt. Op weg daar naartoe werd hij achterhaald door de onbekende man die hem een duw gaf en zijn portemonnee uit zijn broekzak wegnam. Aan de hand van het opgegeven signalement hielden surveillerende agenten op de Prinsegracht twee mannen aan. Eén van hen verklaarde ongevraagd niets gedaan te hebben. Bij de ander kwam tijdens de fouillering op het politiebureau de portemonnee van de aangever tevoorschijn. De politie onderzoekt de zaak.

Zonder licht en zonder rijbewijs
Den Haag Een 23-jarige Rotterdammer liep dinsdag 4 november tegen de lamp toen hij zonder verlichting over de Zuidwal reed. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 01.10 uur rijden en lieten hem op de Prinsegracht stoppen. Tijdens de controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs waarop hij werd aangehouden. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Man aangehouden voor mishandeling parkeercontroleur Den Haag Een 33-jarige Hagenaar werd maandagmiddag 3 november aangehouden nadat hij op de Hertzogstraat een 24-jarige Haagse parkeercontroleur had mishandeld. De parkeercontroleur verklaarde dat hij na het uitschrijven van een parkeerboete in zijn buik was geschopt door de later aangehouden verdachte. De man was er vervolgens vandoor gegaan in een auto. Terwijl ter plaatse gekomen agenten het verhaal van de aangever aanhoorde, kwam de verdachte aanlopen. Op aanwijzing van het slachtoffer werd de Hagenaar aangehouden. Tegen de Hagenaar werd proces-verbaal opgemaakt.

Misbruik 112 wordt gestraft
Voorburg Een 15-jarige jongen uit Leidschendam dacht dat hij, door met een geleende telefoon 112 te bellen, niet te achterhalen was. Dat pakte echter anders uit. De jongen belde 3 november om 10.30 uur, 112 met het verhaal dat er een steekpartij zou zijn. Zowel de politieagenten als de ambulance medewerkers konden niets vinden. Doordat er wel een 06- nummer bekend was konden politieagenten achter de eigenaresse van de telefoon komen die op haar beurt vertelde de telefoon te hebben uitgeleend aan de Leidschendammer. De jongen bekende de valse melding te hebben gedaan. De Leidschendammer ging nadat zijn ouders in kennis waren gesteld met een dagvaarding naar huis. Hij moet zich 12 december verantwoorden voor de rechter.

Vermiste man (72) dood gevonden
Rijswijk De sinds begin oktober vermiste 72-jarige Johannes Cornelis van den Dool is gevonden. Een omstander trof woensdag 26 oktober het stoffelijk overschot van een man aan in een bosgebied langs de Rietbroekweg in het buurtschap Biert tussen Spijkenisse en Simonshaven. Uit een ingesteld onderzoek bleek dat het ging om de vermiste van den Dool uit Rijswijk. Vrijdag 28 oktober is er sectie op het lichaam verricht. Uit het onderzoek is niet gebleken dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen. Naar alle waarschijnlijkheid is de vermiste man verdwaald en mogelijk onwel geworden. Van Dool verliet 2 oktober zijn woning, stapte op zijn fiets en vertrok in onbekende richting. Sindsdien ontbrak van de man ieder spoor.

Doorrijding na aanrijding (oproep getuigen)
Monster ( Westland) Een 17-jarige jongen uit s-Gravenzande is op 3 november omstreeks 07.15 uur aangereden op de Monsterseweg en hierbij licht gewond geraakt. De jongen reed op zijn snorscooter over de Monsterseweg in de richting van Poeldijk. Op de rotonde met de Jupiter stond hij even stil op het fietspad ter hoogte van een vluchtheuvel. Hij was van mening dat er geen verkeer was en trok op. Op dat moment kwam er volgens hem een auto aan, die zonder verlichting met hoge snelheid reed.
Hij remde nog en de automobilist week uit doch raakte hem aan de zijkant tegen de knie. Hij kwam ten val en kreeg zijn snorscooter op zich. Op dat moment voelde hij pijn aan zijn linkerenkel en hand. De auto kwam door de aanrijding tegen een lantaarnpaal tot stilstand. De jongen kroop onder zijn snorscooter vandaan en werd aangesproken door de bestuurder van de auto. Deze man zou Engels spreken en vroeg hoe het met de jongen ging en zei dat ze alles samen zouden regelen. Toen de jongen vertelde dat hij de politie wilde bellen zei de automobilist dat hij dat niet wilde. Hij zou gegevens uit zijn auto gaan pakken doch is hierna vandoor gegaan, zonder zijn identiteit bekend te hebben gemaakt. De jongen is later naar een politiebureau gegaan om aangifte te doen.
Politie Haaglanden is nu op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Een ieder die over dit incident informatie heeft wordt verzocht om contact op te nemen met Bureau Westland via telefoonnummer 0900-8844.

Gladde bladeren
Delft Een 18-jarige automobilist uit Schipluiden kwam maandag 3 november om 13.00 uur over de Vrijebanselaan in botsing met een 60-jarige bromfietsster uit Delft. Hij remde af om rechtsaf te slaan en de bromfietsster ook. De bromfietsster gleed echter bij het remmen uit over gladde bladeren en kwam hierdoor tegen de auto aan. De Delftse ging met de ambulance voor controle naar het ziekenhuis en mocht van daaruit snel weer naar huis.

Henneptrein
Zoetermeer Tijdens een hennepactie, een zogeheten henneptrein, heeft Politie Haaglanden maandag 3 november in samenwerking met Eneco en Ecoloss drie hennepkwekerijen ontmanteld. In woningen aan de Glenn Millerrode, de Elia Kazanstrook en de Redelaan werden in werking zijnde kwekerijen aangetroffen met respectievelijk 330, 370 en 282 planten. In opdracht van de Officier van Justitie werden de kwekerijen direct ontmanteld en vernietigd. Op alle locaties was sprake van brandgevaarlijke situaties. In twee gevallen werd er illegaal stroom afgetapt en in één geval werd de elektriciteitsmeter teruggedraaid. In totaal werden vier Zoetermeerders, vrouwen van 20 en 29 jaar en mannen van 36 en 38 jaar, aangehouden ter zake van overtreding van de Opiumwet.
Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vraagt de politie nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Jongen (17) mishandeld
Zoetermeer De recherche van Bureau Zoetermeer zoekt getuigen van een mishandeling van een 17-jarige Zoetermeerder, zondag 2 november omstreeks 04.00 uur op de Amerikaweg. Het slachtoffer fietste na het stappen met een vriend richting zijn huis. Toen zij ter hoogte van de rotonde bij de Hoflaan kwamen, werd hij zonder aanleiding door een groep jongens met een fietskettingslot geslagen. De jongen liep een hoofdwond op en heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen. Heeft u zondagmorgen omstreeks 04.00 uur iets gezien in de omgeving van de genoemde rotonde of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders van deze laffe mishandeling te traceren? Neem dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Bijna 2000 autos langs snelheidscontrole
Zoetermeer De politie controleerde maandag 3 november op de Oosteweg tussen 12.15 en 16.00 uur op snelheidsoverschrijdingen. 1968 Autos passeerden het controlepunt, waarvan 632 met te hoge snelheid. Deze bestuurders kunnen een boete thuis verwachten. De hoogst gemeten snelheid lag op 119 km/u, waar 70 km/u de maximum snelheid is.

Auto op de kop
Zoetermeer Twee Zoetermeerders (een 72-jarige man en een 71-jarige vrouw) raakten maandag 3 november gewond toen hun auto over de kop sloeg op de kruising van de Van Aalstlaan met de Australiëweg. Een 63-jarige automobilist uit Zoetermeer verwisselde van rijstrook en zag daarbij de auto van de slachtoffers over het hoofd. Zij reden daardoor tegen de bermrand en sloegen over de kop. De brandweer bevrijdde het tweetal uit hun auto en de ambulance vervoerde hen met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

Examen onder valse naam
Zoetermeer Een 22-jarige man uit Rotterdam werd maandag 3 november in het Burgemeester Vernede sportpark aangehouden omdat hij onder een valse naam een examen aflegde. De examinator van het examen sociale hygiëne vermoedde dat de man onder de naam van iemand anders examen aflegde. De verdachte bekende op het politiebureau dat hij zich inderdaad voor iemand anders had uitgegeven, maar dat hij niet wist dat dat strafbaar was. Op het bureau bleek ook dat de man geen geldige verblijfsvergunning had en waarop agenten de vreemdelingenpolitie waarschuwde.