Politie Noord-Holland-Noord

Twee zaken in TV programma Ter Plaatse

Alkmaar, 04-11-2008 o De politie Noord-Holland Noord brengt woensdagavond twee zaken in het opsporingsprogramma Ter Plaatse van RTV Noord-Holland. Het gaat om de overval op een 88-jarige vrouw in Heiloo op woensdag 29 oktober en een incident met oud en nieuw waarbij twee kinderen beenletsel opliepen als gevolg van een schot uit een vuurwapen.

Op woensdagavond omstreeks 21.30 uur werd er aangebeld bij de 88-jarige vrouw aan de Butterlaan in Heiloo. Voor de deur stonden een jongen en een meisje die graag gebruik wilden maken van het toilet. Hoewel de vrouw normaal niemand binnen laat, mochten deze zielige jongeren wel even achterom komen. Toen de deur open werd gedaan, werd de vrouw bedreigd met een scherp voorwerp en vastgebonden. De overvallers gingen er vandoor met geld en bankpasjes. Een van de pasjes werd nog geen half uur later gebruikt bij de Postbank aan de Smeetslaan in Castricum. Om van de plaats van de overval naar de plaats waar is gepind te komen hebben de overvallers minimaal gebruik moeten maken van een fiets, maar mogelijk ook een bromfiets of auto. De verdachte zijn in de leeftijd van 20 tot 30 jaar, hebben een blank uiterlijk en spreken Nederlands.

Zaak2:

In de nacht van Oud en Nieuw raakten op de Beukenlaan in Heerhugowaard twee 9-jarige kinderen aan hun been gewond. De kinderen, een jongen en een meisje, stonden te kijken naar vuurwerk toen ze plotseling pijn aan hun been voelden. Aanvankelijk werd gedacht aan rondspattend vuurwerk. Gezien de verwondingen werden ze naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat beide kinderen vermoedelijk een schotwond hadden. De jongen had een kleine verwonding aan zijn been. Hij kon meteen na behandeling naar huis. Het meisje had in haar bovenbeen een zogenaamde 'doorschotwond'. Zij moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Na onderzoek kon worden vastgesteld dat het schot waardoor beide kinderen gewond zijn geraakt afkomstig is geweest uit een vuurwapen. Inmiddels is er naar aanleiding van onderzoek ook een indicatie over de richting van waaruit het schot afkomstig moet zijn geweest. Gezien de ernst van deze zaak is er de politie veel aan gelegen om deze op te lossen. Daarom doet zij, aan de hand van de nieuw aanwijzingen, nogmaals een getuigenoproep.

Ter Plaatse wordt voor de eerste maal uitgezonden op woensdag 4 november om 17.30 uur. Later op de avond en de volgende dag wordt de uitzending herhaald.
Getuigen kunnen bellen met de politie in Heerhugowaard of de politie Heiloo via 0900-8844.