Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Bergen op Zoom, 04-11-2008

Bouw politiebureau Zevenbergen gaat niet door

ZEVENBERGEN: De bouw van het politiebureau in Zevenbergen, dat gepland stond aan de Schansdijk, gaat niet door. Plaatsvervangend korpschef D. Schouten van de politie Midden en West Brabant heeft dit in een overleg medio oktober 2008 meegedeeld aan burgemeester W. Denie van Moerdijk.

De korpsleiding heeft dit besluit genomen omdat omdat de Nederlandse politie en dus ook het korps Midden West Brabant het korps wordt geconfronteerd met bezuinigingen. Door te bezuinigen op het gebied van materieel en gebouwen wordt voorkomen dat dit ten koste gaat van blauw op straat. De politie Midden en West Brabant hecht veel belang aan politiecapaciteit op straat, die direct ten dienste staat van de inwoners van de regio.

Voor beide partijen is het duidelijk dat de vaste politiepost in de gemeente Moerdijk niet van de baan is. In overleg tussen de gemeente en politie zal op korte termijn worden bekeken of het mogelijk is om de politiedienstverlening binnen het gemeentehuis uit te breiden.

De vrijgekomen locatie aan de Schansdijk zal worden meegenomen in de gebiedsontwikkelingsplannen van de gemeente Moerdijk.


---

-----------------------------------------------
Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Moerdijk en de politie Midden en West Brabant.

Nadere informatie:
Enny de Wit, woordvoerder korpsleiding politie Midden en West Brabant: 06-46273861;
Joost Claassen, persvoorlichter gemeente Moerdijk: 0168-373622.

Man gearresteerd wegens huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: In de nacht van maandag op dinsdag rond middernacht heeft de politie een 41-jarige Bergenaar in zijn woning in de wijk Gageldonk gearresteerd. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Een 28-jarige vrouw kwam op het bureau om te vertellen dat ze door haar man mishandeld was. Hij zou haar bij de keel hebben gepakt. Daarop zijn agenten naar de woning gegaan en hebben de man meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Politie onderzoekt beroving

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft dinsdagochtend aangifte opgenomen van een beroving en stelt een onderzoek in. Een 18-jarige meisje liep zondagochtend rond 02.00 uur met haar vriendin over de Zuidzijde Haven toen ze door drie mannen werd aangesproken. Eén van de mannen eiste geld en bedreigde haar met een mes. Hij pakte haar tas en is
weggelopen. Het signalement van de mannen luidt als volgt: dader 1 is een getinte man met geblondeerd haar in een hanenkam. Hij is ongeveerd 18 jaar oud en had een ringbaardje. De man heeft een Belgisch accent. Dader 2 heeft een getint uiterlijk zwart haar en circa 1,60 meter lang. Hij heeft littekens van acne. Dader 3 is een man met zwart stekelig haar. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden op het nummer 0900-8844.

Politie pakt twee fietsendieven op

ROOSENDAAL: Twee 18-jarige Rotterdammers zijn maandagavond omstreeks 20.45 uur op het Stationsplein opgepakt. Ze worden verdacht van fietsendiefstal. Een 18-jarige vrouw ontdekte dat haar fiets gestolen was en zag twee mannen op haar fiets rijden. Ze waarschuwde
medewerkers van de Koninklijke Marechaussee. De mannen zijn
overgedragen aan de politie en beiden zijn in verzekering gesteld.

Stelen van mascara kost 125,-

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmiddag rond 16.30 uur op de Dr Braberstraat een 18-jarige Rotterdamse opgepakt voor winkeldiefstal. Ze nam mascara uit een warenhuis mee en rekende deze niet af aan de kassa. Medewerkers van het warenhuis hebben haar buiten staande gehouden. Ze is overgedragen aan de politie. De vrouw kreeg op het bureau een transactievoorstel van 125,- uitgereikt en betaalde deze.

Auteur: Eefje Klijberg

Laatst gewijzigd 04-11-2008 16:30 | © Regio Midden en West Brabant |